Meny Stäng

Grekland: en upplevelse som förändrar livet

Annons

Idag presenterar vi en gästartikel av Visit Greece

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Peloponnesos

Peloponnesos – där myt möter historia. Monument från varje period i den händelserika historien och stora arkeologiska platser: antika Olympia, Epidauros, Mykene, Tiryns, Apollon Epikouriostemplet, och bysantinska kyrkor och kloster.

Peloponnesos med sin vik, Korinthos, Patras, Saronic, Messinia, Argolida och Laconia. Området ser ut som ett platanblad och det är därför det tidigare kallades ”Morias”.

Peloponnesos, Voidikilia Beach. Foto: GNTO Archive

Läs mer: Peloponnesos

Elafonissos

Elafonissos, bara 300 meter från Pounta vid Peloponnesos strand, har en historia på cirka 5 000 år. Ön var bebodd från det tredje och andra årtusendet före Kristus, vilket framgår av förhistoriska fynd.

Under Peloponnesiska kriget var detta ett slagfält mellan atenarna och spartanerna, eftersom de förstnämnda hade befäst näset som vid den tiden förband ön med Pounta. Från 1839 till 1850 tillhörde ön britterna, som ansåg det vara en del av Joniska öarna.

Peloponnesos, Elafonissos Beach. Foto: GNTO/ Merakos

Läs mer: Elafonissos

Nafplio

Nafplio är en av de vackraste städerna i området Argolis (på östra Peloponnesos) samt en av de mest romantiska städerna i hela Grekland. Nafplio var den nyfödda grekiska statens första huvudstad mellan 1823 och 1834.

Peloponnesos, Nafplio. Foto: GNTO Archive

Läs mer: Nafplio

Monemvasia

Monemvasia, som grundades av bysantinerna på 500-talet, är en hisnande medeltida tornstad som ligger på Peloponnesos sydöstra kust.
Ta chansen att utforska denna mystiska stenbyggda bosättning, inbäddad vid kanten av en stor klippa vid havet, och fördjupa dig i en unik medeltida atmosfär!

Monemvasia. Foto: GNTO Arkiv

Läs mer: Monemvasia

WIFI.se

Lakoniki Mani

Lakoniki Mani där du kan se och njuta av stenhus och imponerande torn bredvid kaktusar med kaktusar, vackra gamla tornbyar, imponerande grottor, bysantinska kyrkor, vackra stränder och unik lokal gastronomi. Låt dig bli tagen av den vilda skönheten i klipporna intill havet.

Peloponnesos Mani, Limeni. Foto: GNTO Arkiv

Kalamata

Kalamata, Messinias huvudstad och centrala hamn, ligger på platsen för antika Farai. Efter självständighet från turkarna och tack vare exploateringen av de bördiga Messiniska länderna (tillverkning av olivolja, russin, fikon etc), utvecklades det till en rik stadskärna och en betydande hamn. Det ligger 238 kilometer sydväst om Aten.

Messinia Kalamata. Foto: GNTO Arkiv

Läs mer: Kalamata City Tour

Epidauros

Epidauros: för många människor för detta ord tankarna till stadens antika teater (cirka 340-330 före Kristus), ett berömt monument som ingår i UNESCO:s världsarvslista som en del av helgedomen Asclepius, medicinens gud för de antika grekerna .

Epidaurus. Foto: GNTO Arkiv

Läs mer: Epidaurus

Mykene

Mykene – den legendariske Agamemnon Homeros stad och andra författare av antika grekiska tragedier har förbundit sina namn till minnen som har passerat in i mänsklighetens kollektiva omedvetna. Agamemnon och Menelaos, Danaë och Perseus, Pelops och Atreus är de skenbara förfäderna till hela Europa, och födelseplatsen för alla dessa historiska figurer är det gyllene Mykene.

Mykene. Foto: GNTO/ P. Merakos

Läs mer: Mykene

Antikens Olympia

Antikens Olympia växte till att bli den mest berömda heliga platsen i det antika Grekland, och födelseplatsen för de olympiska spelen, de viktigaste sportevenemangen i hela antiken: från och med 776 före Kristus, skulle alla greker – över den då kända världen – förenas var fjärde år och alla fientligheter skulle avbrytas så att alla kunde delta i dessa matcher i den sanna sportandan.

Antika Olympa. Foto: GNTO Arkiv

Läs mer: Antika Olympia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev