Meny Stäng

Filma med DJI Osmo Gimbal – stabilisera filmen

Annons

Idag blir det tekniskt här på bloggen och vi ska berätta om att filma med DJI Osmo Gimbal. Om du följt vår blogg ett tag har du säkert märkt att Peter engagerat sig mer och mer i att filma och producera rörligt material, både för bloggen och för vår Youtube-kanal. För att filmerna ska bli bra krävs förstås övning – men också rätt utrustning. Nu har Peter skaffat en manick som ser till att filmningarna blir stabila.

Att filma med DJI Osmo Gimbal

DJI Osmo Gimbal en stabilisator som man använder för att det inte ska bli hackigt eller ryckigt när man filmar med mobiltelefon. Man laddar ner en app och kopplar telefonen till sin Gimbal med hjälp av Bluetoth.

Man fäster sedan telefonen i enheten och håller i den medan man filmar. På handtaget finns en liten joystick som man kan styra med tummen. Man behöver sedan inte trycka direkt på telefonen utan styr filmning och foto direkt med den lilla joysticken.

Vi hoppas och tror att den här manicken kommer hjälpa oss att producera ännu mer professionellt material för bloggen. Vi har planer på mer och mer rörligt material, som till exempel även kan inkludera intervjuer och rörliga resenyheter.

Flera funktioner

Förutom att det blir mer stabilt när man filmar med DJI Osmo Gimbal får man med ett helt gäng extrafunktioner. Det finns till exempel en funktion där man får nio panoramafoton runt om. En annan funktion är Timelapse och M-Timelapse, där det senare innebär att man kan ställa in så att timelapsen rör sig från ett ställe till ett annat.

Enheten kan också ställas in så att kameran ”följer efter” en speciell person eller till exempel ett djur. Dessutom kan man ställa in om man ska gå eller springa med kameran, så att den då hålls stadig.

Gimball
Mobilen sitter i DJI Osmo Gimbal, som i sin tur sitter i ett stativ

Tillbehör

Peter har också skaffat flera tillbehör till sin Gimbal: ett stativ, en extern apparat för ljudupptagning, en mikrofon och en lampa för att filma i mörker.  Han köpte all utrustning på Dustin på nätet, men i efterhand har han sett att samma utrustning också finns på Scandinavian Photo.

Gimball
En lampa för att filma i mörker, en enhet för ljudupptagning och en mikrofon

Ett smart stativ

Stativet som man kan köpa till är riktigt smart. När man fäller ihop det blir det bara 15 cm långt och foten, som fälls ihop separat, blir ännu mindre. En annan smart grej är att stativet dessutom kan användas som selfie-pinne till mobilen!

Gimball stativ
Stativet när det är uppfällt
Gimball stativ hopfällt
Stativet när det är hopfällt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev