Meny Stäng

Nu lanserar vi temavägar – roadtrips att följa

Efter att ha planerat och förberett länge – nu lanserar vi FREEDOMtravel temavägar! Dessa rutter är för alla som vill hitta inspiration för semesterresor med eget fordon. Med hjälp av temavägarna är det nu lättare än någonsin att hitta förslag och tips för semesterns härliga roadtrips.

FREEDOMtravel temavägar – inspiration för semesterresor med eget fordon

I mars 2023 lanserar vi FREEDOMtravel temavägar, som enkelt hittas i menyn på freedomtravel.se. Temavägarna är för alla som gillar att rulla fram på semestern, med personbil, husbil, husvagn eller kanske motorcykel, och som vill se och uppleva mycket längs vägen. Längs temavägarna finns massor av tips på resmål, sevärdheter och aktiviteter, för såväl stora som små.

Ales Stenar på Svenska Skånevägen

FREEDOMtravel temavägar beskriver alltid en rutt, som först visas på en karta, tillsammans med information om start och stopp och vägens totala längd i antal kilometer. Därefter ger vi förslag på ett antal stopp längs vägen, tillsammans med beskrivande text, foto, karta och eventuellt en länk till vidare läsning. Dessutom presenterar vi tips på var man kan stanna över natten, oavsett om man föredrar hotell/vandrarhem, camping eller ställplats.

Resenären väljer själv om han eller hon vill följa hela vägen, eller kanske bara en bit. Temavägen fungerar som inspiration för den som reser på egen hand. Den som vill kan följa rutten från a till ö. Den som hellre önskar kan följa vägen i omvänd ordning, börja mitt i, eller bara plocka ut några godbitar.

Temavägarna presenteras av FREEDOMtravel, i samarbete med bland annat Acamp, där du hittar ställplatser, camping, tältplatser och unika boenden i Europa.

Strömsholms slott på Svenska Slottsvägen

Temavägar i Sverige, Tyskland, Polen och andra länder

Hittills finns temavägar i Sverige, Tyskland och Polen. Bland svenska temavägar hittar du till exempel vägar som går genom olika landskap, men också vägar som fokuserar på exempelvis slott eller Unesco världsarv.

På sidan med tyska temavägar presenterar vi än så länge tips och beskrivningar av befintliga tyska semestervägar på svenska, tillsammans med länkar till tyska sidor som informerar ytterligare om vägarna. När det gäller polska temavägar finns i dagsläget en väg, som går längs den vackra Östersjökusten.

Göra i Hann. Münden
Hann.Münden på Tyska Korsvirkesvägen

Än så länge finns ett begränsat antal temavägar, men antalet kommer kontinuerligt utökas. Dessutom kommer det att tillkomma temavägar i Tjeckien, Kroatien och många andra länder i Europa. Sammanlagt siktar vi på att publicera runt 50 temavägar under 2023.

Polska Östersjökusten på Polska vackra kustvägen

Intresserad av synlighet längs temavägarna?

Driver du boenden eller utflyktsmål längs någon av befintliga – eller kommande – temavägar? Kontakta oss gärna för samarbete!

Micke Tjällden, Tjälldén Media

  • Tfn: 070-597 02 12
  • E-post: micke@tjallden-gruppen.se

Om FREEDOMtravel

Det digitala resemagasinet FREEDOMtravel har cirka 90 000 unika besökare i månaden och når en målgrupp med intresse för resor, äventyr och camping.

Kika gärna n på vårt nyhetsrum på MyNewsDesk, där du kan se denna och tidigare nyheter om FREEDOMtravel.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev