Tjuvarnas stad av David Benioff höll mig i ett fast grepp från den första sidan till den sista. Att boken lästes i ett kallt hotellrum mitt i den ukrainska vintern försämrade förstås inte känslan, men den går säkert lika bra att läsa under vår kalla svenska vinter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Leningrad är belägrat

Det är vintern 1942 och Leningrad är belägrat av tyskarna. Det är ohyggligt kallt och för invånarna är varje dag en kamp för att överleva kyla, svält, bombanfall och kriminalitet. Den 17-åriga Lev ertappas med att stjäla från en tysk fallskärmssoldat och placeras i en cell tillsammans med desertören Kolja. De båda killarna väntar på en oundviklig avrättning, men får istället ett mycket märkligt uppdrag. Den ryske översten behöver tolv ägg till sin dotters bröllopstårta och lovar de bägge killarna livet, om de lyckas skaffa fram äggen.

Därefter får vi följa med på en osannolik jakt på ägg genom Leningrads laglösa gator och förbi fiendens linjer ut på den skövlade landsbygden. Här möter vi kannibaler, fältbordeller och en späd prickskytt från Archangelsk. Den här boken liknar ingen annan, läs den!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev