Annons

Mitt liv som förrädare, av Zarah Ghahramani, handlar om den då 20-åriga Zarahs tid i Iranskt fängelse. Hemskt kan tyckas, och det är det ju. Men mest intressant är det faktiskt att läsa om resan dit: uppväxten i en iransk medelklassfamilj, universitetsstudierna och tonårslivet med helt vanligt tjejsnack om killar och kärlek och kläder, med den enda skillnaden att mullornas religiösa regler finns som en skugga överallt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att läsa är att resa

Från att Zarah är liten får man följa hur olika små händelser gör henne mer och mer kritisk mot regimen, vilket till slut leder till den punkt då hon av polisen lyfts in i en bil och körs till det ökända Evinfängelset i Teheran.

Att läsa är att resa, och precis som när man reser lär man sig nya saker om världen. Under den här resan lärde jag mig till exempel om religionen Zoroastrism, en religion med ca 2,6 miljoner anhängare, främst bosatta i Iran och Indien. Intressant!

Mitt liv som förrädare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev