Meny Stäng

Vårt vita hem – en helt ny lägenhet

Hur har det gått med målningen av lägenheten då? Vi arbetade grymt hårt hela helgen, men nu är vi klara! Varenda vägg och vartenda tak – allt är vitt. Igår var mäklaren och fotografen här och tog nya bilder. Nu får vi se om den här, mer neutrala looken, går hem bättre hos köparna …

Detaljer från vårt vita hem

Vi har målat väggar, stuckaturer, tak och fönster. Vi har också tvättat gardiner och överkast, putsat kristallampor och bytt ut gulnade stearinljus mot nya vita … Det är lite detaljer kvar, men lägenheten är snart klar för visning. Nu har det blivit ”ljust och fräscht” som mäklaren vill! Här kan du se lite detaljer.

Om du undrar så kan vi berätta att det är Peter som satt upp alla stuckaturer och lister. Stolarna har vi ärvt av min mormor och speglarna har vi köpt på auktion. Vill du se hur lägenheten såg ut innan vi målade om?

vår lägenhet

Köket och matrummet

I köket hade vi tidigare stora så kallade ”speglar” klädda med vackert mörkblått tyg. Nu har vi rivit ner dessa och gjort de här delarna av väggarna vita och släta. Vi har också bytt från mörkblå gardiner till vita gardiner med ljusa omtag.

Taklampa
Vita väggar, vitt tak, vit lampa och vita gardiner
stolar
Vita väggar bakom stolarna
Vi bytte till ljusare gardiner
Vi bytte till ljusare gardiner

Vardagsrummet

I vardagsrummet hade vi ett fantastiskt lejongult tak med guldfärgade stuckaturer, och lika lejongula väggar. Vi älskade det, men vi förstår att det kanske inte är en smak som passar alla. Nu går både väggar och tak i vitt. Stuckaturerna i taket är kvar, och väggarna har vi gjort släta.

vita stuckaturer
kristallkrona

Sovrummet

Sovrummet gick också tidigare i en gul nyans. Vi har behållit de gula gardinerna och de guldfärgade speglarna, men väggarna är nu vita.

I sovrummet är väggarna också vita nu
I sovrummet är väggarna också vita nu
vägglampa
Vitt bakom alla lampor

Billies rum

I  Billies rum hade Peter målat väggarna som om de bestod av marmorerade stenar. Fantastiskt! Att måla över var lite sorgligt, men detta passar säkert fler. Nu är det vita väggar, med stora enkla speglar.

Vit taklampa
Vita väggar, vitt tak, vita gardiner och vit lampa
Vita väggar
Vitt, vitt, vitt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev