Meny Stäng

Vår lägenhet i sekelskiftesstil – så här ser det ut

Annons

Vår lägenhet ser inte ut som andra. Vi har inrett den i sekelskiftesstil och nu säljer vi den! Inte för att vi inte trivs, utan för att vi nästa år kommer att ge oss ut på en längre resa. Inför det planerar vi att skaffa ett mindre och enklare boende.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sekelskiftesstil

Vår lägenhet är designad i sekelskiftesstil med stuckaturer, valv och höga lister. Peter är ju snickare och byggare, men hans största hantverksskicklighet ligger i finsnickeri, måleri och design, framför allt i den här gamla stilen. Det är alltså han som har designat, byggt och målat så att lägenheten fått den här karaktären. Välkomna att kika in hos oss.

hall
Välkomna in i hallen!

Kök och matsal

Köket har vi inrett modernt med en stor bardel (där vi brukar äta frukost), frihängande fläkt och integrerad köksutrustning, som ugn, mikrovågsugn och kaffemaskin. Köket, som ligger centralt i lägenheten, är stort och här finns också en matsalsdel med ett stort matbord. Den här änden av rummet har vi inrett i gammaldags stil med stora så kallade “speglar” på väggarna, klädda med mörkblått tyg.

Kök med bardel
Kök med bardel
kök
Köket och matsalsdelen
matsal
Matsalsdelen

Sovrum

I sovrummet har vi valt en mörkt gul, nästan orange ton på väggar och tak. Vi har gula gardiner och en hel del guld i speglar och möbler. Stolarna (det finns två, men bara en av dem syns i bild) kommer från min (Helenas) mormor.

sovrum
Vårt sovrum

Badrum

Badrummet är relativt litet, men känns ändå rätt spatiöst eftersom det är så högt i taket. Det runda kupolformade taket har Peter inrett som en stjärnhimmel. Väggarna är marmor.

badrum
Badrum med handfat, badrumsskåp och duschkabin
tak badrum
Taket i badrummet

Litet sovrum

Det lilla sovrummet, Billies rum, har väldigt speciella väggar. Det ser kanske ut som marmor, men det är det inte. Peter har marmorerat, alltså målat, väggarna så att det ser ut som sten.

sovrum 2
Billies sovrum

Vardagsrum

Det allra mest speciella rummet är kanske ändå vårt vardagsrum. Det här rummet är fullt av stuckaturer, inte minst i taket. Taket är dessutom marmorerat. Sekretären, byrån och den höga spegelmöbeln kommer från min (Helenas) mormor.

vardagsrum
Vardagsrum med soffgrupp
vardagsrum
Vardagsrum med soffgrupp och sekretär

Prenumerera på vårt nyhetsbrev