Meny Stäng

Därför skaffade vi husbil

Hur kom det sig att vi skaffade husbil? Vi läste ett inlägg på bloggen Seniorer Spekulerar om när de blev med husbil, och blev inspirerade att berätta vår historia. Ingen av oss har haft varken husbil eller husvagn förut och ingen av oss har växt upp med camping. Så hur kom det sig då att vi skaffade husbilen?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Första gången vi testade husbil

Vi fick vår första erfarenhet av husbil när vi åkte på en äventyrsresa till Nya Zeeland vintern 2006-2007. Vi hade med Peters båda söner, Robin och Billie, och kom fram till att det bästa sättet att resa runt var med husbil. På det viset hade vi boende, kunde laga egen mat och ta oss runt till olika äventyr som forsränning och hästridning.

Vår hyrda husbil på Nya Zeeland

Skaffade egen husbil

Och vi blev fast! Hösten 2008 gjorde vi slag i saken och köpte en begagnad Adria Coral sp från 2007 på Blocket. Helt plötsligt hade vi en egen husbil!

En av de första turerna gick till Trosa. Trosa är en fin och mysig stad, men oj vad mycket vi hade att lära om husbilandet! Det mesta gick fel: vi fick en vattenläcka, propparna gick, jag fick migrän … Men vi var mycket nöjda med vårt beslut att skaffa husbil!

Husbilen som den såg ut när vi köpte den

Husbil med egen design

Sedan började vi fundera över varför alla husbilar måste vara vita? Peter ritade massor av skisser innan han kom fram till hur han ville att vår husbil skulle se ut. Företaget BrandFactory genomförde folieringen och husbilen fick sitt nuvarande namn “Freedom”.

Brand factory
Husbilen på Brand Factory där vi klädde den

Många resor med husbilen

Och vad mycket glädje vi haft av Freedom under åren: tre längre resor i Europa (Tyskland, Polen, Tjeckien, Slovenien, Kroatien och Italien), två helgresor i Norden (Köpenhamn och Oslo), en rundresa i norra Sverige och massor av korta turer i Sverige.

Lago d'Iseo
Vid Lago d’Iseo i Italien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev