Meny Stäng

Slutsatser från Elmia-mässan 2014

Nu är Elmia Husvagn Husbil, Nordens största husbilsmässa, avslutad för i år. Vi var inte där, men vi har följt rapporteringen i medier och på bloggar. Och vad kan man konkludera då? Här är lite siffror om årets mässa, och några slutsatser.

Mässan Elmia Husvagn husbil

Här kan du se några siffror från årets version av Elmia Husvagn Husbil:

  • Antal besökare: 35 242
  • Antal campare på mässområdet: 10 000
  • Antal utställare: 151
  • Årets stora genombrott: ”Plåtisen” , det vill säga små vans med skjutdörrar. Förra året fanns den här sortens husbilar i en enda monter – i år fanns de lite överallt! I Europa är uppemot 40 procent av all husbilsförsäljning plåtbilar, och nu ökar försäljningen också i Sverige.
  • Årets mest udda: Husvagnsbåten från Sealander och husbilscykeln från S-Karosser.
  • Årets framtidsprognos: Fortsatt positiv trend för för husbilar och husvagnar. Under mässan skedde 20 procent av branschens årsförsäljning, och det gjordes med andra ord affärer för miljarder. ”Det här är bara början. Det kommer öka ännu mer”, spår Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev