Meny Stäng

Spela spel på resan

I samarbete med www.bonuskod-kampanjkod.se

Spela spel på resan, hinner man ens det? Ja, det är ju kanske just då man hinner! En kollega kom nyligen hem från en härlig semesterresa i Västindien med hela familjen. Jag undrade hur de haft det och fick till svar att ”Äntligen fick vi tid att umgås hela familjen. Vi hade med oss en massa spel!”. När vi förr hade Peters söner med oss på resorna brukade vi också spela spel – och faktum är att jag och Peter spelade en del själva när vi reste Europa runt med husbilen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

TV- och dataspel

I den här tidsåldern är det kanske TV- och dataspel som lockar i alla fall den unga generationen mest. När vi hade Peters son Billie och någon av hans kompisar med på husbilsresorna förr brukade vi fästa en skärm bakom förarsätet när vi körde. Vi kopplade in Playstation till en inverter (spänningsomvandlare) och så kunde de spela hela vägen!

När vi kom fram fäste vi istället en stor TV-skärm utanpå husbilen, så killarna inte behövde sitta inomhus hela dagarna … Vi spelade också en hel del tillsammans på Playstation, och då brukade det bli frågespel som BUZZ eller Trivial Pursuit. Riktigt kul! Så kul så att jag och Peter också spelade en del själva under vår Europa runt-resa 2015 …

TV-spel
Vi spelar Trivial Pursuit på Playstation tillsammans i husbilen under vår Norrlandsresa sommaren 2010

Gamla hederliga spel då?

Vi har nog inte varit lika bra på att spela gamla hederliga sällskapsspel, men ibland har det ju hänt. Kort har vi förstås spelat ibland, och på bilden kan du se Peter och hans äldste son Robin mitt i en match i Vagabonds resespel. Bilden är tagen under en husbilsresa till Polen 2012, och Peter och Robin spelade i lag mot mig och Alexandra. Vilka som vann? Jag och Alexandra förstås!

Spela spel
Peter och Robin slår sina kloka huvuden ihop

Spel på internet och mobilen

Nu spelar ju många på internet också. På Facebook får jag jämt förfrågningar om att spela med i ”Candy Crush Saga”, men jag fattar inte ens vad det är för någonting, haha. Andra spelar kanske casinospel, på Unibet eller liknande.

Den allra största flugan under 2015 var förstås ändå Pokémon Go. Det här spelet blev så populärt att ”Pokémon Go” faktiskt vann ligan som det allra mest googlade sökordet under hela året! Vad som blir mest populärt under 2017 återstår förstås att se, men jag läste något om att ”Super Mario run” kanske skulle bli det nya heta.

Brukar du spela spel på resan? Vad spelar du då och vem spelar du med?

Smarta appar för resan
Själv använder jag mest mobilen för annat än spel …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev