Meny Stäng

Lägenheter: Här är mitt liv del 12

Annons

Ok, nu kör vi. 2007 åkte vår familj till äventyrslandet Nya Zeeland och äventyrade med hyrd husbil. Helena och jag hade mina två söner (Robin och Billie) med oss. Vi hade planerat resan hemifrån i varje kilometer och med ett äventyr varje dag, på båda öarna i över tre veckor.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi startade planeringen ett halvår innan vi åkte och alla såg väldigt mycket fram emot den här resan. Några månader innan vi åker träffar Robin en tjej som han blir ni vet, störtförälskad i. Han är mentalt på två ställen samtidigt så det måste vara allvarligt det här tänkte jag, haha, ja det blev väldigt allvarligt. Häng med!

Hårt jobb lönar sig

Alexandra var tjejen som klev in i hans liv. Båda gick i gymnasiet och efter två år började de planera att framöver flytta ihop. De jobbade på kvällar och helger och sa nej till flera fester för att spara allt de kom över, för att komma in på bostadsmarknaden. Efter ett och ett halvt år hade de 150 000 kr till kontantinsatsen och köpte sin första lägenhet i Sundbyberg. En tvåa på 65 kvm och här skulle det byggas om, hmm, känner du igen det här?

Renoverad lägenhet
Nyrenoverad lägenhet
Walk in closet
Walk in closet

Lägenheter

Nu jobbade båda två och Helena och jag var där och hjälpte till. De hade siktet på att hamna innanför tullarna, så den här lägenheten var en språngbräda. De sålde efter två år med bra vinst och köpte en lägenhet i Bromma, som också renoverades och såldes med bra vinst. Nu bor de på Fridhemsplan innanför tullarna efter 8 år, och de har nått vad de sa från början.

Bröllop

Bröllop
Bröllop

Under den här resan blev det också BRÖLLOP och vem hade trott det i Nya Zeeland 2007, när Robin bara satt och drömde sig bort. Det blev ett litet bröllop på

Billie
Billie på bröllopet

Lidingö där Alexandra är uppväxt, med närmaste vänner och släkt. Som bröllopspresent gick vi alla ihop och ordnade en resa till Magaluf i Spanien och hämtning med en vit lång limousine och bubbel två dagar efter bröllopet. Vi hade fixat ledigt från deras arbeten och de hade inte en aning, för pengar fanns inte över till en bröllopsresa. Upplevelser förlänger livet!

Bästa bytet

Under den här tiden köpte vi vår husbåt 2013 för att ödesgudinnan ville så. Vi sålde vår lägenhet för 2,6 miljoner och vi hade inga lån. Vi hade kunnat köpa en lägenhet för 10 miljoner i Stockholm och gått med näsan högt, men det är inte vår stil.

Var ska vi bo?

Vi hade diskussioner om att bo i husbilen, men att arbeta samtidigt och bo så var en dum lösning. Vi ville resa mer och ta en hel del av pengarna för det, och vi började titta på små ettor runt Solna-Sundbyberg. Alla lägenheter på 22 kvadrat började på 1,5 miljoner och de var i renoveringsbehov. Det här duger fasen inte!

En Känsla

Jag gick in på Hemnet varje dag och helt plötsligt fanns en husbåt till salu. Jag bara stirrade på skärmen och ropade på Helena. Hon kom och gjorde likadant och sen tittade vi varandra i ögonen och vi sa ingenting, men vi visste vad den andre tänkte. En husbåt för 1,6 miljoner som såg förjävlig ut, men det spelar ingen roll för jag började skissa husbåten i huvudet redan efter 5 minuter.

Husbåten förr
Så såg den ut

FREEDOM

Vi gick in i budgivningen på 1,5 miljoner och det var många som ville buda, men banker lånar inte ut till husbåtar så cash gäller. Det var väl en 30 intressenter men de flesta är upplånade till taket och äger ingenting, så det blev bara vi som kunde köpa av de som var intresserade av ett sådant här boende, JAJEMEN!! Det tog oss hela 2014 att bygga om båten och vi fick ett mindre boende till slut. Vi gick från 76 kvm till 74 kvm, haha.

Husbåten nu
Så blev det

Husbåt

Att leva på en husbåt är att leva i en video. Sjön rör sig nästan jämt, båtar går förbi, inga bilar, änderna lever runt omkring oss, det knarrar i tamparna, slår i flaggstängerna och man hör kluckandet från vattnet hela tiden. Vi har sol från den går upp tills den går ner och vi har fönster åt alla håll. Husbåt och husbil är för oss livskvalitet, vi reser mycket och vi är friska. Kan man begära mer?

Här bor vi
Bra boende

Mycket vill ha mer

Av det vi har materiellt vill vi inte ha mer för vi blir inte lyckligare för en finare bil, eller byta husbil, eller större husbåt. Vi förgyller livet med resor och upplevelser, och det kan vi göra mer om vi får önska. Vi vill utveckla bloggen mycket mer och helst av allt att få tid att besöka alla ni underbara läsare runt hela Sverige, Norge och Danmark. Vilken dröm! Vi har även långsiktiga planer på en rörelse som kommer ta ett år att få igång, men vi återkommer till det.

Nästa vecka fortsätter Happy Friday och jag får skriva om de små tingen som gör varje vecka lättare och mer positiv. Nu får du fylla på glädjelistan! Du kan ha haft en dålig vecka men ta upp det bra och dela med oss andra.

Missade du  förra Happy Friday? Läs Social ångest: Här är mitt liv del 11

Prenumerera på vårt nyhetsbrev