Meny Stäng

Drömmar om Rwanda – ett nytt land på vår bucketlist

Happy Friday! Den här fredagen drömmer vi om Rwanda. Vi har varit på ett event i veckan som bjöd på massor av reseinspiration till det lilla afrikanska landet Rwanda, så nu har vi ett nytt land på vår bucket list!

Event på Sheraton Hotel

I onsdags eftermiddag och kväll var vi inbjudna på ett event på Sheraton Hotel på Tegelbacken, anordnat av Rwandas turistorganisation. Rwandas ambassadör presenterade och därefter blev det traditionell dans, filmvisning samt mat och mingel.

Afrikansk dans
Rwanda dans

De lyckades till och med få upp publiken på dansgolvet för att testa dansstegen från Rwanda. Nåja, åtminstone vissa …

Rwanda event

Det lilla landet Rwanda

Rwanda är ett litet afrikanskt land som gränsar till Burundi, Kongo-Kinshasa, Tanzania och Uganda. När man hör namnet Rwanda är det lätt att tänka på det hemska folkmordet som skedde 1994. Av den presentation vi fick lyssna på förstod vi att väldigt mycket har hänt sedan dess.

Ett fredligt och säkert land

Idag är Rwanda, vad vi förstår, ett både fredligt och säkert land. Ekonomin och levnadsstandarden har förbättrats rejält för befolkningen, och antalet turister som besöker landet ökar hela tiden. 2017 rankades landet av World Economic Forum som det säkraste landet i Afrika, och som det 9:e säkraste landet i världen. Vägnätet ska vara ett av de bästa i Afrika och huvudstaden Kigali anses som en av de renaste städerna på kontinenten.

Rwandas ”juvel” är de fascinerande bergsgorillorna, men det finns också mycket annat att se och uppleva i form av till exempel nationalparker, vilda djur, sjöar, cykling, kultur och traditioner. Vi kan helt enkelt säga att Rwanda seglade upp som ett intressant resmål på vår bucket list!

Bergsgorilla i Rwanda, fotat från filmen vi tittade på

Mingel

På ett event är det förstås mingel! Vi träffade bland annat vår resebloggkollega Daniela från den fina bloggen Discovering the Planet, och hennes kompis Malin. Daniela bor i Skåne och vi har inte träffats på länge, så det var verkligen roligt. I vår ska vi faktiskt iväg på två resor tillsammans, så du kanske kommer få se mer av Daniela här på bloggen!

Malin, Peter, Daniela och Helena

Vi passade också på att mingla lite med Rwandas ambassadör i Sverige,
Christine Nkulikiyinka. Det blev en väldigt trevlig och intressant onsdagskväll som bjöd på massor av reseinspiration och drömmar om Rwanda.

  • Har du varit i Rwanda, eller känner du någon som varit där?
  • Vad har varit bäst under din vecka?

Missade du förra Happy Friday? Läs Sri Lanka-träff, TV-serier och Facebook

Prenumerera på vårt nyhetsbrev