Meny Stäng

Därför ska du boka nästa års skidresa redan nu

Årets skidsäsong är inte ens slut ännu, så vem tänker på nästa? Faktum är att just nu är det bästa tillfället att boka nästa vinters skidresa. Bokar man tidigt får man nämligen en massa fördelar.

Boka skidresa för nästa vinter?

Årets ”vinter” i Stockholm kan knappt ens kallas vinter och det känns lite konstigt att ha missat en hel årstid. Norrut finns det gott om snö och vi har scrollat igenom massor av härliga skidåkningsbilder från norra Sverige på Facebook.

Det blir ingen skidåkning för oss i år, men kanske nästa vinter? Om du vill uppleva någon härligt skidort nästa vinter, som till exempel Hemsedal i Norge, så kan det vara dags att boka redan nu. Genom att boka tidigt kan du spara en hel del pengar, som du kan använda till något annat roligt.

Boka skidresa redan nu

Hur vanligt är det att man bokar skidresan tidigt på året?

Många bokar faktiskt nästa års skidresa så fort de kommer hem från årets. Det är framför allt de som åker till samma plats varje säsong och som vet exakt vad de är ute efter som är snabba att boka.

Tumregeln är att ju fler man är desto tidigare bör man boka eftersom platser för större resesällskap tenderar att ta slut ganska snabbt. Om man är sent ute finns det risk att man får bo på olika håll, vilket man förstås inte vill.

Boka skidresa tidigt

Vilka datum tar slut först?

Det är knappast överraskande att skidresor över nyår samt under barnens lovveckor alltid tar slut först. Alla som har barn vet att hela livet anpassas efter barnen och att skolorna blivit mer hårda med att tillåta ledighet under reguljära skoltider.

Skidutrustning

När är det billigast att resa?

Utan tvekan så är det billigast att boka in skidresan i början och fram till mitten av januari. Eftersom man ofta har en del röda dagar så behöver man inte ta ut så många semesterdagar samtidigt som barnen är lediga.

Många skidentusiaster reser till varmare breddgrader i början av januari och schemalägger skidresan några veckor senare. Andra väljer att spendera tid med familjen under jul- och nyårsledigheterna. Detta innebär att det är relativt lugnt i januari, och man kan njuta av skidbackarna utan att trängas med alltför många andra.

Skidor

Fördelar med att boka in resan så tidigt som möjligt

Det finns flera stora fördelar med att boka in skidresan tidigt. Här är några saker som du vinner på att vara ute i god tid:

  • Det finns mycker mer att välja på
  • Det blir billigare och du får mer för pengarna
  • Du får något att se fram emot under hela det kommande året

Ett tips är att alltid boka resan med möjlighet till avbokning eller öppet köp eftersom du aldrig vet vad som sker i framtiden. Många av de företag som säljer skidresor erbjuder dock avbokningsalternativ fram till ett visst datum, vilket i sig är bättre än att inte ha någon avbokningsskydd alls. Genom att ha alternativ för av- eller ombokning kan du känna en större trygghet och behöver inte stressa om något oplanerat skulle inträffa.

Skidsemester

Brukar du åka på skidresa? Hur långt i förväg brukar du boka?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev