Annons

Idag presenterar vi ett gästinlägg

Visst är det frustrerande att inte kunna packa ner badkläderna, solhatten och tofflorna för att dra iväg två veckor till Thailand? Vi är många som saknar att kunna resa bort till sol och värme. Vi saknar kulinariska matupplevelser, shoppingrundor i storstäder, spahelger, hotellnätter, stugbyar och all inclusive. Listan kan göras lång.

I och med den mobilitet som vi har haft under de senaste åren är vi dessutom många som har vänner och familj utomlands, som vi förstås saknar lite extra just nu. Vi håller hoppet uppe och satsar på att vi snart kan resa som vanligt igen. Men vad kan vi göra för att släcka resetörsten en aning, i en tid då detta ännu inte är möjligt?

Planera framtidens resor

När vi för en gångs skull kanske har tid att resa och har insett att många arbetsuppgifter kan utföras lika bra hemifrån som på distans, så avråds vi från att resa. Det kan tyckas vara orättvist, men nu gäller det att hålla ut!

Lägg tiden på att göra undersöka, skriva listor och planera in vart du vill resa i framtiden. Är du soldyrkare och vill till stränder med paraplydrinkar? Äventyrare som suktar efter adrenalinkickar? Kulturintresserad och längtar efter att utforska historiska platser och museer? Eller matälskare och vill ge dig ut på en matresa utom dess like?

Kanske gillar du alltihop och tycker det är på tiden att spara ihop till en resa runt jorden. Oavsett vilken resenär du identifierar dig som är planering och fakta en väsentlig del av resandet. Även om du reser med ryggsäck och vill ta dagen som den kommer så är det en bra idé att fundera på vilken del av världen du vill resa till. Eller om det finns några speciella platser eller sevärdheter du vill besöka.

Gör planeringen till en rolig process och en del av själva resan! Det får oss att drömma oss bort lite, skapa tydliga mål och dessutom vara startklara när det blir möjligt att resa som vanligt igen.

Lär dig om världen – och dröm dig bort

Netflix och andra streamingtjänster är fulla av dokumentärer från hela världen. Ta tillfället i akt och lär dig mer om en destination du drömmer om att resa till. Se en naturdokumentär från regnskogen i Borneo eller låt dig inspireras av matdokumentärer från Italien. Grotta in dig i ämnet mörk turism om du vågar, eller se en serie på ett annat språk för att få en exotisk känsla.

Bläddra igenom gamla reseguider, fotoalbum från tidigare resor eller läs en bok där du kan lära dig något nytt om en plats du skulle vilja besöka. Varför inte lyssna på en podcast från en spännande destination? Det finns massvis av information, inspiration och stämning att ta del av på de olika digitala plattformarna, så låt oss passa på att utnyttja detta.

Varför inte också spela casino på nätet i olika exotiska omgivningar under dessa dystra tider för att drömma dig bort till varmare breddgrader? Med lite tur och skicklighet så slinker det kanske ner några slantar till sparkassan efteråt, så att man faktiskt kommer iväg på den där drömresan i framtiden.

Om du inte kan komma till destinationen – låt destinationen komma till dig

Ett annat sätt att komma lite närmare en resa är att låta resmålet få inflytande på ditt hem. Låt familjemiddagen få ett tema, varför inte gå helhjärtat efter mexikansk mat, musik, underhållning och dekorationer? Eller bjud över närmsta vännerna på en äkta japansk sushikväll.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Pynta upp lite extra där hemma, klä ut dig, hitta en passande spellista. Försök att ge alla sinnena något som påminner om ett resmål du önskar att kunna åka till. Låt kreativiteten flöda! Det är förstås inte jämförbart med att kunna resa fysiskt som vi är vana vid, men låt oss göra det bästa utav situationen som råder just nu – om inte annat för en trevlig kvälls skull!

Tids nog kommer vi att kunna resa som vi är vana vid igen och till dess får vi nöja oss med att planera, inspireras och drömma oss bort till fjärran länder. 

Detta inlägg är ett gästinlägg. Observera att alla eventuella åsikter i artikeln är skribentens.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev