Vi har installerat LED-lampor i husbilen. Fördelen med LED-lampor är att de drar betydligt mindre ström, vilket alltid är bra och extra bra i en husbil där man inte alltid har obegränsat med elektricitet. För att göra livet lite roligare har vi dessutom installerat belysning som skiftar i alla möjliga färger.

Nya led-lampor och ledslingor

Vi köpte LED-belysningen från Elvisning Esplanaden i Sundbyberg. Personalen där är kanonbra och kommer med massor av idéer. Vi köpte några LED-lampor som var avsedda för 12 volt och därför passade bra i husbilen. Vi köpte också LED-slingor som är avsedda för 220 volt, men som är nedkopplade till 12 volt för drift. Det gick utmärkt att klippa bort elkontakten och transformatorn, och ha kvar styrningen som skiftar färger, och koppla direkt på 12 volt i husbilen.

ledslingor
Ledbelysning från Elvisning, Esplanaden i Sundbyberg

Installation av led-lampor i husbilen

Vi satte upp ett antal LED-lampor precis innanför ingången på husbilen, och därefter satte vi upp många meter med LED-slingor på olika ställen. Det blev väldigt mycket dragning av kabel, eftersom vi ville att det skulle bli snyggt, och då får inga kablar får synas.

Vi har gjort så att vi tänder allt LED-belysning med en strömbrytare och all vanlig belysning med en annan, så att det blir lätt att hantera. Enda undantaget är sovrummet som har en egen strömbrytare. Man vill ju inte behöva gå upp för att släcka när det är dags att sova …

Ledslingor belysning
Peter monterar ledslingor i alkoven

Led-slingor och led-lampor i husbilen

Nu har vi LED-slingor och LED-lampor lite överallt i husbilen. Vi har bland annat satt upp LED-slingor under skåpen i sovrummet och LED-lampor precis innanför ingången. Det som är bra med dessa är att man vet att man kan tända dem utan att slösa på elektricitet.

led-lampor husbil
LED-lampor i husbilen

Ledbelysning i olika färger

Och varför ska man inte göra livet lite roligare med lite färg? LED-belysningen i husbilen kan ställas in så att den skiftar mellan olika färger – från grönt till rött och blått.

Husbil belysning
Ledlampor husbil
Blå belysning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev