Läs det här, alla kommuner! Ställplatser saknas, och nu behöver vi fler! Husbilarna har bara blivit fler och fler de senaste åren. Under det första halvåret 2008 ökade försäljningen med drygt 30 procent. Och trots rådande lågkonjunktur märks det att det finns många husbilar ute på vägarna! I höstas, under lågsäsong, gick det relativt bra att hitta ställplatser. Nu, när det börjar närma sig sommar, måste man vara snabb om man ska få en plats!

Husbilsresenärer vill ha nära

Husbilsresenärerna vill oftast inte stå på campingar. Istället vill man ha promenadavstånd från bilen till stan. Många ställplatser finns vid hamnarna, vilket ofta passar utmärkt! Där finns dessutom oftast redan service för båtarna, så om man bara gör plats och ställer ut några elstolpar är allt klart! Kostnaden för att göra i ordning ställplatserna betalas snabbt igen av den avgift man får betala för att stå där över natten.

Husbilister kan bidra till ekonomin

Men inte nog med detta! Vilka människor är det som har husbil? Ofta relativt kapitalstarka (en ny husbil kostar mellan 650 000 och 2 miljoner!) 50+ par. När bilen väl är parkerad ska ni inte bli förvånade om de vill besöka någon av stans restauranger, gå en tur på det lokala museet, handla i mataffären eller varför inte shoppa med sig lite konst eller hantverk? Alltså en win-win situation för husbilsresenärerna och kommunerna! Fler ställplatser, tack!

Husbilen Freedom

Prenumerera på vårt nyhetsbrev