Meny Stäng

Europaresan 2011 – husbil till Kroatien och Italien

Vi är hemma efter 5 och en halv vecka i Europa. Det är svårt att samla intrycken … Vi har besökt sex länder den här sommaren (varav två var nya för oss) och ett sätt att sammanfatta resan är kort beskriva vår känsla från varje land. Varsågoda!

1. Polen

Vi har varit i Polen tidigare och det är ett land vi tycker mycket om. Den här gången blev besöket kort, bara två färjeöverfarter. Men visst är det skönt när man känner att man får mycket för pengarna! Maten är enkel, billig, rustik och alltid god.

2. Tyskland

Mer än Autobahn. Ibland känns Tyskland förvisso bara som en evighetslång transportsträcka, men här finns också charmiga små hotell, vackra sjöar och mysiga campingar. Men visst undrar man när de ska börja lära sig engelska?

Housecar
Ställplats Tyskland

3. Österrike

Vilket otroligt land Österrike är! Vilket landskap, vilka berg, vilka imponerande broar och tunnlar de byggt! Tänk att organisera ett land som ligger i ett alplandskap. Ganska bra verkar det funka också – de campingar vi besökt har också varit fräscha och fina.

4. Slovenien

Vi visste inte mycket om Slovenien, men förvånades över hur välmående landet verkar vara: vacker natur, stora lyxiga villor och hårda regler för sopsortering. Härifrån kommer företagen Elan (skidor), Gorenje (köksmaskiner) och Adria (vår husbil!).

Ljubljana resort

5. Kroatien

Vi gillade Kroatien: skönt klimat, vänliga människor och sympatiska priser. Men man måste köpa badskor! Här är det klippstränder och stenar som gäller.

Badskor

6. Italien

I Italien finns en känsla av att hela tiden höra historien klämta i bakgrunden. Det är svårt att inte bli förälskad i de charmiga kvarteren och de vackra sjöarna. Spagetti är överskattat, men visst finns det annat att njuta av: oliver, citroner, tomater och röda viner.

Iseosjön

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare