Meny Stäng

Boktips: Maos siste dansare av Li Cunxin

Här kommer ett boktips som också är ett filmtips. Li Cunxin växer upp som en fattig bondpojke i ett kommunistiskt Kina. Hans familj har knappt mat för dagen, men redan tidigt får han lära sig att han, tack vare ordförande Mao, bor i världens rikaste land. Tänk då så fruktansvärt människorna i de kapitalistiska världen måste ha det!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En osannolik resa

En dag kommer en delegation ända från Beijing och väljer ut Li Cunxin för att studera vid Madame Maos balettakademi. Det är den osannolika starten på en ännu mer osannolik resa, som kommer att göra den fattige kinesiske bondpojken till en av de största balettdansörerna i USA. Det är inte de litterära (eller filmiska) kvalitéerna som är höjdpunkten, utan Li Cunxins levnadsöde.

Maos siste dansare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev