Meny Stäng

Laga mat i husbilen

Förra månaden frågade vi om matlagning i husbilen. De flesta svarade att man oftast ”lagar nåt enkelt”, även om många också brukar ”laga nåt extra gott”. Kök i moderna husbilar är bra, men man har förstås mindre ytor att röra sig på än hemma och det är skönt att slippa för mycket kastruller.

Enkelt och gott i husbilen

Vi gillar enkelt, men vi gillar också gott! Vi tänkte dela med oss av vad vi brukar laga i vårt husbilskök. Berätta gärna vad det brukar bli ”hemma” hos er!

Gratänger

Om man har ugn är det ju himla smidigt att stoppa in en gratäng som lagar sig själv, till exempel med fisk, räkor, dill och grädde.

Grytor

Att slänga allting i samma gryta och slippa massor av kastruller är ju också praktiskt. En av våra favoriter är den här medelhavsgrytan.

Grillat

Att grilla hör ju framför allt till sommaren i husbilen. Till exempel marinerad kyckling och grillad paprika med klyftpotatis, tomater och fetaoströra. Fisk får man ju inte heller glömma att lägga på grillen! Vår favorit är grillad seabream.

Mackor

ibland är det skönt att bara slänga ihop en extra god macka. Våra favoriter fylls med halloumi och parmaskinka eller tonfisk, oliver och kapris.

Plockmat

Vad är enklare och lyxigare än plockmat? Klassiskt svenskt smörgåsbord eller italienska delikatesser … Men ska det vara riktig riktig fest i husbilen – då ska det vara skaldjur!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev