Meny Stäng

Kyckling allt-i-ett – den perfekta maträtten

Annons

Kyckling allt-i-ett! Den här kycklingrätten uppfyller de flesta krav man kan ha: enkel, god, festlig, nyttig och billig. Den kräver däremot lite tid i ugnen, så den passar bra till helgen. Receptet har vi från början hittat i boken ”Under valnötsträdet”, men kanske modifierat något. Riktigt god med en fetaoströra till.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ingredienser till kycklingrätten

Här följer en lista på vad du behöver för att laga kyckling allt-i-ett.

  • Stora kycklingklubbor (frysta eller färska)
  • Rotfrukter, till exempel potatis och morötter
  • Grönsaker, till exempel paprika, zicchini och rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkryddor
  • Olivolja

Gör kycklingrätten så här

Smörj en ugnsform med olja. Lägg upp stora kycklingklubbor (frysta eller färska). Skär upp stora bitar av grönsaker (till exempel potatis, morötter, paprika, zucchini, rödlök) och lägg på plåten tillsammans med hela vitlökar och svarta oliver. Salta, peppra, ringla över olivolja och strö över örtkryddor. Ställ in i ugnen i ca 40-50 min.

Ingredienser till fetaoströram

  • Ett paket fetaost (vanlig eller light)
  • En burk crème fraiche (vanlig eller lätt)
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkryddor (färska eller torkade)

Gör fetaoströran så här

Mosa ett paket fetaost (light går bra) med en gaffel. Blanda med en burk lätt crème fraiche. Salta, peppra och blanda i örtkryddor (färska eller torkade).

Fetaoströra

Prenumerera på vårt nyhetsbrev