Meny Stäng

Goda tonfiskmackor – med inspiration från Malta

Annons

Våra absoluta favoritmackor just nu är dessa goda tonfiskmackor. Idag gjorde vi dem till lunch. Vi fick inspirationen till dem när vi var på Malta, där just de här smakerna ofta serverades på macka. Sedan har vi anpassat dem lite till vad som passar här hemma.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inspiration från Malta

När vi var på Malta beställde vi ofta tonfiskmackor till lunch. På mackorna brukade det förutom tonfisk finnas lök, oliver och kapris. Vilken god kombination! Ibland var det också smält ost överst. Mackorna serverades ofta med grönsallad och pommes frites.

Gör din egen tonfiskmacka så här

Vi har tagit med oss inspirationen hem, och brukar göra en variant som passar hemma. Vi brukar inte smälta ost över, men det kan man förstås ha om man vill. Man måste förstås inte servera med sallad och pommes frites heller. Vi brukar bara göra några mackor.

Rosta en skiva vitt bröd (eller ta ett gott ciabattabröd) och fyll brödet till brädden med tonfisk från burk, hackad gul lök, skivade gröna oliver och kapris. Droppa lite olivolja över. Supergott!

Tonfiskmacka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev