Meny Stäng

Sillunch, eländesdag och midsommarhelg

Annons

Denna vecka har vi hunnit med både traditionsenlig sillunch bland husbåtsgrannarna och en eländesdag då precis allting gick fel. Vi har också (till slut) lyckats rulla med husbilen till en camping vid kusten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Studentfirande och sillunch

Förra helgen var det en hel del firande för vår del. På fredagen firade vi min (Helenas) ena brorson som tog studenten. På lördagen var det dags för den årliga sillunchen på bryggan med grannarna. Sillunchen startar som det låter – med sillunch – och brukar sedan ”urarta” till grillmiddag och sent häng, eller dans på bryggorna. Alltid trevligt!

Sillunch med grannarna på bryggan – fotat av Peter från en av grannarnas tak
Peter med vår granne Milena

Eländesdag – när allting går fel

Om förra helgen var trevlig så var gårdagen en riktig eländesdag, från början till slut. Planen var att vi skulle färdigställa en del arbete med webbshopen på förmiddagen, och sedan i lugn och ro rulla mot en camping för att fira midsommar. Just så blev det kanske inte …

Det började med att vår skrivare gick sönder, och vi blev tvungna att köpa en ny. Den nya skrivaren (en laserskrivare) skrev ut kladdigt, vilket vi upptäckte för sent så vi förstörde en massa viktiga grejor med färgkladd. Inte kul! Senare (efter turer till butiken och samtal med tillverkarna) förstod vi att vi att vi ställt in skrivaren fel.

Till slut packade vi ändå ihop allt vi skulle ha med, lastade en vagn och tog oss ut till husbilen. Då funkade det inte att öppna husbilen med larmet! Vi vågade inte öppna med nyckeln, eftersom vi var rädda att sätta igång larmet. Var batteriet gammalt kanske? Vi fick vi rulla tillbaka packningen till husbåten, lasta ner cyklarna och åka och köpa nytt batteri.

Nu då? Nej, vi kunde fortfarande inte öppna … och till slut kom vi på felet. Peter hade glömt stänga av extrabelysning utanpå husbilen och den hade hel enkelt laddat ur, och ville inte starta.

Peter fick igång batteriet med hjälp av startkablar från bodelsbatteriet. Äntligen, nu var detta problemet löst. Nu kunde väl inget mer gå fel? Eftersom allt strul tog så lång tid så kom vi inte fram till campingen förrän vid 23-tiden. När vi skulle tända inomhus fungerade plötsligt inte lamporna i taket och över fönstren. Så, Happy Friday i en mörk och mysig husbil!? Eller, efter regn kommer solsken?

Snart hävs avrådan från resor 10 länder

Det är väl också värt att nämna att UD nu gått ut med att avrådan från resor till sammanlagt tio länder hävs redan den 30 juni (Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien.) Vi känner ingen brådska att komma iväg utomlands, men detta är kanske ändå ett steg i rätt riktning.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi fått hem våra första produkter till webbshopen. Jättefina! Och så förstås alla härliga vackra sommarkvällar. Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi hoppas kunna njuta av svensk sommar, midsommar, camping och natur. Just detta kommer det förstås också bli reportage om här på bloggen. Nu önskar vi en riktigt fin midsommarafton!

Missade du förra Happy Friday? Läs Stockholmstips och många sorters jobb

Prenumerera på vårt nyhetsbrev