Meny Stäng

Enkel medelhavsgryta

Annons

Den här grytan (eller soppa borde man kanske kalla den) är en av våra favoriter, Den är enkel, snabb och supergod. Receptet har vi fån början hittat i Metro, och därefter har vi modifierat efter tycke och smak.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det här behöver du för 4 portioner

 • 2 zucchinier
 • 1 stor fänkål
 • 1 röd paprika
 • 20 soltorkade tomater
 • 3 tomater
 • 2 msk grönsaksfond
 • 1 tsk sambal oelek
 • 80 g salami
 • 100 g svarta kalamataoliver
 • 250 g halloumi
 • olivolja
 • ev. basilika för garnering

Gör så här

Skiva och tärna grovt zucchini, fänkål, paprika, tomat och salami. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs zucchini, fänkål och paprika. Slå på 1,5 liter vatten, grönsaksfond, tomat, salami, sambal oelek och oliver. Låt puttra ca 10 minuter. Skiva och lägg i halloumi. Garnera eventuellt med basilika. Servera med bröd. Detta är verkligen en riktigt god gryta eller soppa!

Medelhavsgryta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev