Meny Stäng

Värmande soppor i vintermörkret

Idag blir det recept på värmande soppor här på bloggen. Jag (Helena) har varit sjuk i några dagar och vi har knappt varit utanför husbåten. Peter har fått ta hand om sin sjukling och då har han lagat soppa åt mig. Idag bjuder vi alltså på sopprecept!

Sjuk

Jag vet inte ens riktigt vad det är, men jag har ont i magen och har haft svårt att behålla mat i flera dagar. Jag har inte ätit mycket alls, men nu när jag börjat äta försiktigt är det Peters soppor som går ner. Jag är för övrigt väldigt matt och ligger i sängen och skriver det här inlägget på iPhonen. Kommer få be Peter färdigställa genom att lägga in bilder och filmer från datorn … Tur ibland att man är två som sköter bloggen!

Värmande soppor

Vi älskar soppor, särskilt på vintern. Soppor passar lika bra till lunch som till middag, kanske med bröd och en god ost till. Dessutom passar en mindre skål med soppa utmärkt som förrätt på en finare middag. Här kommer två video-recept på soppor. Den första är soppa med broccoli och blomkål. Den andra är en lyxig svampsoppa. Har du någon favoritsippor som du brukar laga?