Meny Stäng

Utsikt från en husbåt

Jag (Helena) är fortfarande sjuk, i vinterkräksjuka eller nåt annat elände. Jag kommer inte många meter från sängen och ingen av oss var utanför husbåten igår. Så vad kan vi bjuda på då? Vi får helt enkelt visa lite utsikt från en husbåt. Här i marinan där vi bor händer alltid någonting!

Trafik utanför husbåten

Man ska inte tro att det är lugnt och stilla på vattnet bara för att det är december. Tvärtom! De senaste dagarna har trafiken varit ganska tät utanför vår husbåt. Och vem har sagt att man ska ha julgranar enbart i hus och lägenheter? I förrgår körde en förbi vårt köksfönster – med en ståtlig julgran på fören.

Marina

Trafik precis utanför vår husbåt – fotat från däck

Båt med julgran

Här kommer en båt med en julgran på – fotat genom vårt köksfönster

Arbete i marinan

För övrigt pågår hela tiden arbete i marinan. En ny aquavilla (flytande villa) har bogserats in och ligger längst in i marinan. Förmodligen ska den få en plats någonstans på någon av bryggorna. Vi vet inte säkert var ännu, men marinans båtar har varit där och jobbat och fixat.

Aquavilla i Pampas marina

Marinans båtar är på väg mot den nya aquavillan

Pampas aquavilla

Och nu är lite andra båtar inblandade … Kolla noga så ser du kanske adventsljusstaken i den vänstra båten!

Propellrar inför vintern

En annan sak som är på gång är att lägga i propellrarna för vintern. Vi bor i en isfri marina och den hålls isfri med propellrar som ser till att vattnet är i ständig rörelse. Alltid något att titta på utanför fönstren alltså!

Pampas marinenteprenad

Pampas marinentreprenad kör förbi vårt köksfönster

propellrar

Ombord finns propellrar, som ska hålla vattnet i rörelse

Missade du förra inlägget om husbåtsliv? Läs Att vakna upp utan förbindelse med land