Meny Stäng

Gäller din reseförsäkring?

Annons

Att skaffa en reseförsäkring innan man ger sig ut på äventyr är förstås klokt – men gäller den när du väl behöver den? Vi har försökt ta reda på när hemförsäkring räcker, och när man faktiskt också behöver en reseförsäkring. Dessutom har vi hittat en lista med tio saker som gör din reseförsäkring ogiltig.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hemförsäkring

Innan du ska ut och resa är det bra att kolla din hemförsäkring. Hemförsäkringen gäller för det mesta under resa i 45 dagar och brukar täcka sådana saker som förseningar på grund av tekniska fel, skador på incheckat bagage, kostnader för sjukhusvistelse, rån och överfall. Många gånger räcker det alltså med hemförsäkringen, men ibland kan man behöva en extra reseförsäkring.

Reseförsäkring

Först och främst behöver du en reseförsäkring om du planerar att vara ute och resa längre än 45 dagar. I vissa fall kan du vilja ha en extra reseförsäkring under kortare resor också. Det gäller till exempel om du tänker ägna dig åt väldigt äventyrliga aktiviteter eller om du bär runt på dyra och stöldbegärliga saker.

Föreränning i Nya Zeeland
Gäller försäkringen om man frivilligt ger sig ut i en vild fors?

10 saker som gör din reseförsäkring ogiltig

Ibland kan det faktiskt vara så att din försäkring inte är giltig, trots att du har en. Följande lista, som vi från början hämtat från Skyscanner, radar upp saker som kan innebära att din försäkring faktiskt inte är giltig.

  1. Du har inte redovisat ditt hälsotillstånd korrekt
  2. Du har köpt en försäkring som inte täcker dina behov
  3. Du glömmer att polisanmäla stölden/rånet i det land det inträffat
  4. Du har inget bevis för att du äger sakerna
  5. Du deltar i aktiviteter som försäkringen inte täcker
  6. Du använder alkohol eller droger
  7. Extra förluster – Läkarbesöket ersätts, men inte förlorad inkomst
  8. Ersättning för missat nöje – Ersätts resan om du hamnar på sjukhus?
  9. Slagsmål – Ofta en effekt av nr 6 och då säger försäkringsbolagen nej
  10. Terrorister – Inställt flyg på grund av terrordåd täcks inte
Reseförsäkring

Prenumerera på vårt nyhetsbrev