Meny Stäng

Citycamping i Linköping

Nu har vi testat på citycamping i Linköping! Efter ett trevligt besök på Sandviks camping utanför stan blev det istället stadscamping på en parkeringsplats i Linköpings centrum. Därefter blev det middag och festkväll!

Sandviks camping

På lördagen checkade vi ut från Sandviks camping, där vi stod fint vid vattnet och hade en trevlig träff med husbilsvänner. Nu var det istället dags att åka in till centrala Linköping!

Sandviks camping Linköping

Citycamping i Linköping

Vi ställde oss på en parkering på Ågatan (13 kr/halvtimme fram till klockan 15:00 och därefter gratis till måndag morgon). Med en sådan citycamping i Linköping är det bara några meter att gå till restaurangerna och nattklubbarna …

Linköping citycamping

Middag och festkväll

På dagen strosade vi runt i Linköping, och mot kvällen blev det dags att hitta någonstans att äta. Det blev att vi åt middag på Harrys uteservering: Med värmelampor och filtar var det faktiskt riktigt skönt att sitta ute! Det var fullt av folk överallt och riktigt bra stämning. Vi måste säga att Ågatan i Linköping är väldigt trevlig på våren och sommaren med alla uteserveringar som ligger tätt tätt. Här var vi faktiskt också på besök 2010.

Efter middagen fortsatte vi in på Harrys och dansade tills de stängde vid tre på natten. Man kan gå fritt mellan ställena, som ligger vägg i vägg, vilket gör att det blir riktigt stort och finns många dansgolv att välja på.

Linköping centrum

Besök i husbilen

Natten slutade med att vi bjöd in ett ungt trevligt par som vi träffat inne på Harrys, Lisen och Adam, på en öl i vår husbil. Med andra ord satt vi uppe och pratade ännu några timmar! Det blev inte att vi vaknade speciellt tidigt i morse kan man säga …

Taklucka husbil

Läs mer: Semester i Sverige – din guide till Sveriges bästa resmål