Meny Stäng

Äventyrligt på Vildmarksmässan 2016

Igår besökte vi Vildmarksmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö, och det var både roligare och mer äventyrligt än väntat. Idag kan vi berätta om adrenalinhöjande aktiviteter, annorlunda campingfordon och äventyrliga resmål. Det vill du väl inte missa? Om du vill se mässan själv finns det fortfarande chans idag söndag den 13 mars.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Adrenalinhöjande aktiviteter

Mässan bjöd på många äventyrliga prova på-aktiviteter. Vad hade du helst velat prova på av att dyka, cykla mountainbike i cykelarena, klättra, gå på slackline eller kasta med liten vikingayxa?Vad tror du att Peter provade? Du kan klicka på bilderna för att se dem större om du vill!

Alla som var minst 8 år kunde prova på dykning i bassäng
Alla som var minst 8 år kunde prova på dykning i bassäng
Klättring var en populär aktivitet
Klättring var en populär aktivitet
Peter provade att kasta liten vikingayxa, och fick in en träff!
Peter provade att kasta liten vikingayxa, och fick in en träff!

Annorlunda campingfordon

Två små smidiga campingvagnar visades upp på mässan. Först kikade vi på Fritidsvagnen, som är en liten och lätt husvagn som kan dras av i stort sett vad som helst. Mest uppmärksamhet har vagnen kanske fått när den visats med skidor istället för hjul, dragen av en skoter, även om detta inte är det vanligaste användningsområdet.

Därefter kikade vi på Camp-let, som är en smidig tältvagn. Man kopplar vagnen bakom en vanlig personbil, och när det är dags att stanna för natten vecklar man upp ett tält med sovplatser för fyra personer.

Försäljaren påstod att det bara tog 2-5 minuter att packa ihop vagnen. Jag trodde inte riktigt på det, så han fick bevisa … och jag fick väl ge honom rätt. Det gick snabbt! Andra fördelar är att man kan dra fram köket och använda det vid ett lunchstopp samt att vagnen kan förvaras på högkant i ett garage.

Fritidsvagnen är en liten och lätt husvagn
Fritidsvagnen är en liten och lätt husvagn
Det tar bara några minuter att packa ihop tältvagnen Camp-let
Det tar bara några minuter att packa ihop tältvagnen Camp-let

Äventyrliga resmål

Researrangörerna på plats erbjöd verkligen spännande och annorlunda resmål – inspirerande att få tänka i lite nya banor! Vad sägs om Grönland, Svalbard eller Alaska med Grönlandsresor? Eller kanske skidor till Nordpolen, bergsbestigning i Ecuador eller regnskogsäventyr i Guyana med Expeditionsresor?

Med Rosa bussarna kan du uppleva allt från Madagaskar till Bangladesh eller Peru (eller Ullared faktiskt). Safariresor.se riktar in sig på Afrika och erbjuder intressanta resmål som Uganda, Namibia och Kilimanjaro.

Markus på Toppafrika berättade engagerat för oss om sina farföräldrars resa till Afrika på 1940-talet
Markus på Safariresor berättade engagerat för oss om sina farföräldrars resa till Afrika på 1940-talet. Det måste ha varit spännande att resa på den tiden!
En tur med Rosa bussarna
En tur med Rosa bussarna kan ta dig nästan vart som helst – till Nya Zeeland, Nordkorea eller Ullared

Sist men inte minst delades priser ut till årets kvinnliga och manliga äventyrare. Waow vilka äventyrare det finns! Men mer om det senare …

Årets manliga äventyrare: Said Belhaj
Årets manliga äventyrare: klättraren Said Belhaj från Göteborg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev