Meny Stäng

Pilote Galaxy 650: liten utanpå och stor inuti

Pilote husbilar har i år kommit med en ny modell, Galaxy 650, som bara är 6,50 meter lång. Det är sällan man ser helintegrerade bilar som är så här korta, så det är spännande att se hur tillverkarna tänkt när det gäller planlösning. Vi har kikat lite närmare på den här modellen, som känns oväntat rymlig och luftig med tanke på att den är så liten.

Det mesta man behöver

Implantation-camping-car-integral-G650GJ

Pilote Galaxy 650 finns i två olika utföranden: med långbäddar eller med queensbed. Trots att bilen är så liten verkar det mesta finnas som man behöver. I vardagsrummet finns ett centrerat matbord med fyra sittplatser och hållare för en TV. Köket är utrustat med en 2 och 3 lågig spis, en rund diskho med lock och ett stort kylskåp.

Implantation-camping-car-integral-G650C

I badrummet finns toalett, badrumsskåp och dusch med separat duschdörr och sovrummet är utrustat med garderober eller annan förvaringslösning, beroende på modell. Dessutom finns en extra dubbelsäng som man kan fälla ner från taket över matplatsen om man är fyra som ska sova i bilen. När man tittar på bilderna inifrån husbilen ser det oväntat rymligt och bekvämt ut, och det är nästan svårt att förstå att bilen faktiskt är så liten som den är.

För- och nackdelar med en liten husbil

Pilote Galaxy

Så vad är det man inte får när man väljer en såhär liten husbil då? Självklart måste man tumma på något när man minskar på längden. Först och främst finns ingen ugn. Vi gillar själva att ha ugn i husbilen, men vi har märkt att nya husbilar ofta säljs utan ugn så att det saknas i en så här liten bil är i och för sig ganska väntat. Sittgruppen runt bordet är också aningen mindre än den brukar vara, utan att vara speciellt liten. Sist men inte minst får man tänka på att det utvändiga förvaringsutrymmet är begränsat.

Fördelarna med en liten husbil är förstås att det är smidigt att köra även på mindre vägar och att det är betydligt enklare att parkera. När man ska fickparkera mitt i en stad, vid en sevärdhet eller utanför en mataffär önskar man ju alltid att husbilen ska vara så liten utanpå som möjligt!

Själva tycker vi om att kunna välja små vägar och kunna parkera centralt i städer och byar. Under vår resa runt Europa förra året tänkte vi många gånger att vi absolut inte ville ha en större husbil, men att en lite mindre bil hade kunnat vara smidigt. Samtidigt får den ju gärna vara stor inuti …

Tre grader av finish

Pilote Galaxy 650 finns i tre grader av finish: Essentiel, Sensation och Emotion. I grundutförandet (Essentiel) finns det vi beskrivit ovan, men om man vill ha ett lite lyxigare utförande kan man välja någon av extra fina varianterna. Då utrustas bilen ytterligare med sådant som till exempel bluetooth CD-tuner, instrumentbräda i aluminiumstil, ratt och växelspak i läder, skjutbara mörkläggningsgardiner fram, extra ledbelysning lite här och där och entrédörr med centrallås.

Tilltalande design & smarta lösningar

Pilote Galaxy badrum

Det vi spontant gillar med Pilote Galaxy 650 är att den känns så luftig och rymlig på insidan, trots att den är så liten på utsidan. Genom att göra sittgruppen aningen mindre vinner man mycket yta.

I många större husbilar får man ju plats sex personer runt matbordet, men eftersom man kanske sällan är fler än fyra känns detta som en smidig lösning för att få mer yta, utan att förlora något väsentligt.

Nyhetsbrev

En annan sak vi gillar är små smarta förvaringslösningar i form av till exempel kryddhylla i köket och många små skåp. Vi tycker också att designen är snygg och tilltalande. Vad tycker du?

Ny återförsäljare i Stenungsund

Västkustens Husbilscenter Finbil AB har sedan tidigare sålt begagnade husbilar (under namnet Stenungsunds bil & fritid), men är nu också ny återförsäljare av helt nya Pilote husbilar.

Den lilla Pilote Galaxy 650 är alltså en av de husbilar du hittar hos Västkustens Husbilscenter Finbil, men det finns förstås också flera andra större modeller. I mitten av april öppnar de dessutom upp sitt andra försäljningsställe i Lödöse, med fokus på prisvärda begagnade husbilar.

Pilote Galaxy 650

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Västkustens Husbilscenter Finbil AB. Åsikterna och tankarna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev