Meny Stäng

10 romantiska platser för camping

Annons

Idag är det Alla hjärtans dag och i samband med det fick vi ett pressmeddelande om tio romantiska platser för camping. Det är företaget SHAREaCAMPER, som hyr ut privata husbilar i Nya Zeeland, Australien och Tyskland, som delar med sig av sina bästa tips. Och ett av ställena ligger faktiskt i Sverige! Som bonus bjuder vi dessutom på det mest romantiska stället där vi själva har campat …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Sjön Öljaren, Sverige

Mellan Katrineholm och Eskilstuna finns ett område med fantastisk naturlig skönhet och historia. Besökare kan också ta en tur till Julita Gård, med dess historiska byggnader och ändlösa parker.

Öljaren
Foto: Magnus distributed under a CC-BY 2.0 license

2. Marknadsplatsen Croix-Rousse i Lyon, Frankrike

Vid marknadsplatsen i Lyon kan man campa gratis den första natten. Här hittar du hantverkare, teater och musik och samma känsla som i Montmartre i Paris, fast mindre.

Foto: Flickr user Trishhhh distributed under a CC-BY 2.0 license

3. Gieethorn vid sjön Molengat, Nederländerna

Den här idylliska staden i provinsen Overijssel omges av ändlösa sjöar och skogar. Här finns gårdar med halmtak på torvöar, som är sammanbundna med över 170 träbroar.

Molengat
Foto: distributed under a CC0 1.0 Universal license

4. Ramsau vid Berchtesgaden, Tyskland

Ramsau är en liten by i Alperna, som erbjuder ett härligt bergsklimat och utsikt över de blå glaciärerna. Här kan du också göra en utflykt till St. Sebastians kyrka, som är ett världskänt motiv på målningar.

Ramsau
Foto: Francoise Philipp distributed under a CC-BY 2.0 license

5. Sjön Windermere, Storbritannien

Sjödistriktet i den nordvästra delen av Storbritannien erbjuder ett pittoreskt landskap med sjöar och små gröna berg. Här hittar man en perfekt område för avslappning och för promenader med fantastisk utsikt.

Windermere
Foto: distributed under a CC0 1.0 Universal license

6. Stranden Telheiro, Portugal

Stranden Telheiro, eller Praia do Telheiro, är en andlöst vacker strand nordväst om Sagres med fantastiska möjligheter för surfing. Bortanför stranden kan man campa gratis, med utsikt över Atlanten.

Portugal
Foto: Wikimedia Commons user Ricard12 distributed under a CC-BY 2.0 license

7. Seal Rocks, Australien

Campare kan parkera nära stranden och njuta av utsikten över stjärnorna på natthimlen. Dessutom är vågorna här perfekta för surfing. Den här lilla staden ligger i New South Wales, 27 mil nordväst om Sydney.

Seal Rocks
Foto: Bob Freijs distributed under a CC-BY 2.0 license

8. Mount Cook, Nya Zeeland

Mount Cook är en glaciär på Sydön. På dagarna kan par vandra längs de otaliga lederna och njuta av fantastiska vyer vid Pukaki-sjön. På kvällen kan man se solen sjunka bakom glaciären och därefter titta på stjärnorna.

Mpint Cook
Foto: Bernard Spragg.NZ distributed under a CC-BY 2.0 license

9. Highway 1 och Big Sur i Kalifornien, USA

Highway 1 erbjuder möjligheten att stanna ditt campingfordon där du känner för det. Den vackraste delen omges på ena sidan av berg och på andra sidan av den romantiska Big Sur-kusten.

Highway 1
Foto. Bring Back Words, distributed under a CC-BY 2.0 license

10. Long Beach i Tofino, Kanada

På Vancouver islands västra kust i British Columbia ligger Tofino, en söt och sömnig surfstad som vaknar till liv på sommaren, men har charm året runt. Här kan man surfa, vandra, paddla kajak eller skåda val.

WIFI.se
Tofino
Foto: Olivier Lévy distributed under a CC-BY 2.0 license

Bonus: Plage de Cupabia på Korsika, Frankrike

Sist men inte minst i det här inlägget vill vi på FREEDOMtravel utnämna vår mest romantiska plats för camping. Plage de Cupabia ligger på Korsikas sydvästra kust och bjuder på kristallklart vatten och vackra sandstränder där man enkelt hittar små platser där man får vara helt ensam. Här finns dessutom en romantisk och enkel liten camping, bara några meter från stranden.

Har du varit på något av alla dessa ställen? Vilket är ditt bästa tips för romantisk camping?

Foto: FREEDOMtravel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev