Meny Stäng

5 härliga resmål med husbil

Idag bjuder vi på lite drömmar. Här är fem härliga resmål med husbil, utan inbördes ordning. Du som också reser med husbil – vilka resmål längtar du tillbaka till eller drömmer om?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Drömmar om resmål med husbil

Nu är det verkligen kallt och ruggigt ute! Jag promenerar till och från jobbet varje dag, och Peter har faktiskt börjat promenera med mig på morgonen för att också få lite vardagsmotion. Det är fint att gå längs vattnet, men huh vad det blåser isande kallt!

Vi pratar och drömmer om att ge oss ut med husbilen igen. Här är tips på fem härliga resmål med husbil (eller utan husbil också för den delen):

1. Frankrike

Höga berg och djupa dalar, slott och borgar, vänliga människor och fantastisk mat. Gott om fina campingar och dessutom massor av smidiga ställplatser, där man ofta betalar för den el och det vatten man använder. Vad annat kan man göra än att längta tillbaka? Läs gärna våra restips för Frankrike samt vår lista över ställplatser och campingar i Frankrike.

Frankrike är ett härligt resmål med husbil!

2. Albanien

Fantastiskt vackra stränder utan trängsel, svindlade höga berg och genuint vänliga och generösa människor. Turism är relativt nytt i Albanien och priserna är oerhört låga. Campingarna och ställplatserna är enkla, men ingen annanstans har vi blivit så varmt och personligt välkomnade! Läs gärna våra restips för Albanien och vår lista på ställplatser och campingar i Albanien.

Albanien
Camping vid Shkodersjön i Albanien

3. Kroatien

Kristallklart grönblått hav, charmiga små medeltidsbyar och mäktiga nationalparker med brusande vattenfall. Dessutom finns det så många öar utanför den långa kusten att det nästan är omöjligt att bli ”klar”. Kroatien är populärt bland campare och här finns också otroligt många fina campingar. Läs gärna våra restips för Kroatien och vår lista på ställplatser och campingar i Kroatien.

Kroatien
Camping på Istrien i Kroatien

4. Polen

Sandstränder som tycks oändligt långa, vackra städer med historiska sevärdheter och vällagad husmanskost. Polen ligger bara en färjeresa bort och priserna är ungefär hälften mot vad de är i Sverige. Det finns dessutom gott om campingar, så det är enkelt att resa här med husbil. Läs gärna våra restips för Polen och vår lista över ställplatser och campingar i Polen.

Polen
2014 åkte vi ner till Polen med en katamaran på taket …

5. Korsika

Dramatiskt branta och slingrande kustvägar, vackra små sandstränder med kristallklart vatten och trevliga uteserveringar där du kan äta musslor med pommes frites. Korsika är ett av de allra vackraste resmål vi besökt med husbil och det finns också en hel del campingar. Läs gärna våra restips för Korsika och vår lista över ställplatser och campingar på Korsika.

Korsika
Camping vid stranden på Korsika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev