Meny Stäng

We Have a Dream på Fotografiska museet

Annons

Igår besökte jag utställningen “We Have a Dream” på Fotografiska museet i Stockholm tillsammans med mina nya kollegor. Utställningen öppnades i december och visas fram till och med den 19 februari. Om du inte redan har sett den så passa gärna på att göra det medan den finns kvar!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

We Have a Dream

Utställningens budskap är att ingenting är omöjligt för den som vågar drömma och vill agera. 114 porträtt visar människor som kämpar för en bättre värld – för fred, för jämställdhet eller för att bekämpa våld, fattigdom, förtryck eller mobbning. Det är människor i olika åldrar, från olika delar av världen och med olika förutsättningar.

Det är politiker, företagsledare, författare, konstnärer eller vanliga människor som flytt från våld och förtryck – eller helt enkelt bara känner i sitt hjärta att de vill bidra till att göra världen lite bättre.

Det är människor som väljer att hjälpa andra framför att se till sitt eget välstånd och det är människor som riskerar sitt liv för att föra fram sitt budskap i bloggar eller genom bilder. Det är människor som verkligen inspirerar! Albert Wikings porträttfoton är dessutom väldigt starka.

Utställningar på Fotografiska museet

“We Have a Dream” visas alltså på Fotografiska museet fram till den 19 februari. Just nu, och fram till den 5 mars kan man också se Charlotte Gyllenhammars utställning “Natt”. Jag får erkänna att jag tyckte att det var ganska svårt att förstå vad hon ville säga med den utställningen, men hur man uppfattar konst är förstås olika …

Fram till den 2 april kan man också se “Till minne av Lennart Nilsson”. Delar av den omtalade utställningen “Ett barn blir till” visas igen, som en hyllning till fotografen som i år gick bort, 94 år gammal.

Har du varit på Fotografiska museet någon gång? Har du sett utställningen “We Have a Dream” och vad tyckte du?

We have a dream
Ett dåligt mobilfoto från en väldigt fin fotoutställning …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev