Meny Stäng

Mer fisk och grönsaker på tallriken

Annons

Finns det något som är så gott (och som samtidigt råkar vara så nyttigt) som fisk och grönsaker? Vi försöker äta mer fisk och grönsaker, och mindre kött, och det är inte speciellt svårt med tanke på hur gott och enkelt det kan vara. Här är några av våra bästa tips. Dela gärna med dig av dina!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att tillaga fisk

Ibland hör vi att det är svårt att tillaga fisk, men vi blir alltid lika förvånade. Om det är något som kan vara lite svårt att lyckas med så är det väl kött? Fisk kan med fördel lagas med en gratängsås i ugnen, i en soppa eller kanske på stekpannan om den är fast i köttet eller har skinnet kvar.

Vi lagar ofta fiskgratäng, fisksoppa eller fiskbiffar, men just nu har vi (läs: Peter, det är han som oftast lagar mat) fastnat för att laga fisken som den är och servera den med goda tillbehör. Vi kokar torsken eller ugnsbakar laxen och serverar med ris, lite saffransaioli och goda tillagade grönsaker.

Goda grönsaker till fisk

Sallad i all ära, men det finns ju sååå många andra goda grönsaker att servera till fisk. Några av våra favoriter är kokt broccoli, kokta ärtor, haricot vertes stekta med salt, sockerärter stekta med salt och hackad vitlök eller varför inte sjögrässallad? Hur tillagar du helst fisk och vilka är dina favorittillbehör?

Torsk med ärtor
Kokt torsk med ris, bacon, saffransaioli, sockerärter och ärtor
Torsk med ris, bacon och sjögrässallad
Kokt torsk med ris, bacon och sjögrässallad
Lax med ris, saffransaioli, broccoli, haricot vertes och sojabönor
Lax med ris, saffransaioli, broccoli, haricot vertes och sojabönor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev