Här presenterar vi våra restips för Korsika – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Korsika?

  1. Vild natur – Naturen är vild och vacker med stora obebodda områden, där man kan träffa på rovfåglar eller vildsvin.
  2. Dramatiska vägar – Vägarna på västkusten snirklar brant längs kusten och det är på många ställen helt magiskt vackert.
  3. Vackra stränder – Vattnet är ofta turkosblått och kristallklart och de fina sandstränderna ligger ofta i små vikar.
  4. Charmiga städer – Det finns flera trevliga små städer med gammal bebyggelse och gott om uteserveringar. Allra vackrast är Bonifacio!
  5. God mat – Eftersom Korsika tillhör Frankrike är det fransk matkultur som gäller med musslor och goda 3-rättersmenyer.

Saint Florent (Norra Korsika)

St Florent

St Florent är en charmig liten stad vid vattnet, med restauranger och lyxyachter. Härifrån kan man också ta en båttur till den vackra stranden Saleccia. (2015)

Calvi (Norra Korsika)

Calvi

Calvi är en trevlig semesterort med en borg på en höjd, många restauranger och en lång fin strand. (2015)

Calanche (Västra Korsika)

Calanche

De dramatiska bergsvägarna på Korsikas västkust utgör en upplevelse i sig! Allra mest fascinerande är vägen i Calanche, utanför Piana. (2015)

Camping Riva Bella (Östra Korsika)

Camping Korsika

Om man är intresserad av naturistcamping är det Korsikas östkust som gäller. På Riva Bella finns lamadjur och platser vid strandkanten. (2015)

Plage de Cupabia (Västra korsika)

Plage de Cupabia

Om du kör med bil på västkusten – missa inte den här fantastiskt vackra stranden som är ett av våra bästa restips för Korsika! Stranden ligger i viken mellan Capu Neru och Punta di Porto Pollo. (2015)

Filitosa (Sydvästra Korsika)

Filitosa

Om du är intresserad av historia kan du besöka Filitosa, och de förhistoriska lämningarna från 8000 år gamla civilisationer.  (2015)

Propriano (Sydvästra Korsika)

Propriano

Propriano är en charmig liten stad vid vattnet, med en båthamn och många restauranger. (2015)

Plage de Palombaggia (Sydöstra Korsika)

Palombaggia

Strax söder om Porto-Vecchio ligger ett pärlband av vackra stränder, varav Palombaggia är den mest kända. (2015)

Bonifacio (Södra Korsika)

Bonifacio

Bonifacio är en spektakulär stad på höga kalkstensklippor. Här finns ett citadell, en gammal stadsdel och massor av restauranger. Härifrån kan du också ta färja till Sardinien. (2015)

Sperone (Södra Korsika)

Sperone

Sperone ligger strax öster om Bonifacio och är otroligt vackert med vita stränder, små öar och turkost kristallklart vatten. (2015)

 

Korsika

Läs mer