Här presenterar vi våra restips för Polen – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

Varför resa till Polen?

  1. Vackra städer – Bland annat Gdansk och Krakow är mycket fina städer att upptäcka.
  2. Intressanta sevärdheter – Det finns gott om intressanta sevärdheter, allt från borgar och gruvor till minnen från andra världskriget.
  3. Långa sandstränder – Längs Östersjökusten finns fantastiskt fina sandstränder. Sopot är mest känt, men det finns fina stränder överallt.
  4. Bra mat – Maten i Polen är inte exklusiv, men man kan få rustik och god husmanskost som smakar hemlagat.
  5. Låga priser – I många fall är priserna bara hälften jämfört med Sverige.

Halvön Hel

Polen Hel

Missa inte halvön Hel om du besöker Polen på sommaren! Hel är en 3 mil lång smal landtunga med sandstrand på båda sidor. (2010, 2012, 2014)

Rewa

Rewa

Rewa har fantastiska sandstränder som framför allt passar för vindsurfing och kite-surfing, och gott om restauranger och hotell. (2014, 2016)

Mechelinki

Mechelinki

Det här har varit en obetydlig liten fiskeby, men efter att de fått EU-bidrag har de byggt en fin pir, och det kommer fler och fler restauranger. (2014, 2016)

Gdynia

Gdynia

Gdynia är en trevlig stad vid den polska kusten med många restauranger, en fin småbåtshamn och en populär sandstrand mitt i stan. (2016)

Sopot

Grand hotel Sopot

Polens mest kända och mest exklusiva badort. En lång sandstrand och en lång strandpromenad. (2010, 2012, 2016)

Gdansk

gdansk

Gdansk är en vacker stad med fin arkitektur, mysiga uteserveringar, bra nattklubbar och fina sandstränder. (2010, 2012, 2014, 2016)

Dziwnow

dziwnow

Vi hamnade i Dziwnow av misstag, men det var en trevlig liten semesterort med badstrand, restauranger, krimskrams-försäljning och diverse lekgrejor för barnen. (2010)

Malbork

malbork

I Malbork ligger Polens största och mest berömda borg, och den är väl värd ett besök – ett intressant restips för Polen! (2014)

Warszawa

Kulturpalatet i Warszawa

Warszawa är en spännande och varierad stad med allt från en charmig ”Gamla stan” till ett område med skyskrapor.  (2016)

Krakow

krakow

Krakow är en fin stad, där man shoppa, sitta på mysiga uteserveringar eller besöka borgen Wavel. (2009)

Saltgruvan i Wielizcka

saltgruvan krakow

Från Krakow kan man göra ett besök i saltgruvan i Wielizcka. Gruvan är imponerande med fantastiska kyrkorum uthuggna i salt på 135 m djup.  (2009)

 

Soluppgång i Polen

Läs mer