Meny Stäng

Semesterlägenhet vid stranden i Polen

Annons

Våra vänner har som sagt köpt en lägenhet i Mechelinki i Polen. Det är ett nybyggt komplex med ett antal lägenheter med fantastisk utsikt över havet. I Mechelinki är det lugnt, samtidigt som man snabbt kan ta sig till större ställen som Sopot, Gdynia eller Gdansk. Väldigt fint läge!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nästan färdigbyggt

Dessutom var det superspännande att se lägenheten här i Mechelinki. Den var nästan färdigbyggd och våra vänner fick äntligen sin nyckel. Här kommer de trivas, det är vi helt säkra på!

Krakowresor
Mechelinki lägenhet
Sommarboende Polen
Peter njuter på altanen utanför Lennart och Beatas lägenhet
Polska kusten
Det är den här utsikten han tittar på …

Promenad i den polska naturen

Vi har också hunnit med att ta en promenad och se oss om i omgivningarna i Mechelinki, vid den polska Östersjökusten. Och vad kan vi konstatera? Som alltid är det härligt att vara vid havet, som stundom är stilla och stundom brusar upproriskt.

Dessutom har de fantastiskt fina och intensivt gröna lövskogar i Polen. Vi har sett många fåglar (vår fågelskådande vän Lennart fick ett nytt kryss när han såg en Roskarl), massvis med grodor och dessutom tror vi att vi har hört … vildsvin.

Natur Polen
Natur polen

”Välkomna på kaffe”

Våra vänner Lennart och Beata har blivit bekanta med paret som håller i bygget av deras lägenhet. Och plötsligt ville de gärna bjuda oss alla fyra på kaffe hemma i deras villa i Rumia, inte långt från Mechelinki. Det var en stor och lyxig villa i ett fint villaområde vi kom till. Och kaffe …?

Det hela började med grön ärtsoppa och vitt vin, fortsatte med golanka (enorma grisben serverade med senap och pepparrot) och avslutades med kaffe och bakverk. Eller nej, det var ju inte riktigt slut där … Senare på kvällen blev det grillspett, mer vin och whiskey.

Och morgonen efter blev det frukost med bröd, pålägg, äggröra och ännu mera bakverk. Vi lovar att vi inte åkte därifrån hungriga! Och fantastiskt roligt att träffa så trevliga människor, som verkligen bjuder på sig själva!

polsk middagsbjudning

Läs mer om Polen

Vill du läsa mer om Polen? Nedan hittar du massor av reportage med tips och inspiration.

Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev