Meny Stäng

Härlig semester i Swinoujscie i Polen

Annons

Då var det dags för semester i Swinoujscie i Polen! Swinoujscie ligger vid Östersjökusten, nära gränsen till Tyskland. Båttrafik till hamnstaden är livlig och i den polska kurorten breder de långa sandstränderna ut sig. Färjeresan lämnade lite övrigt att önska, men nu ska vi njuta av semester i Swinoujscie i Polen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

TT-Line Trelleborg – semester i Swinoujscie i Polen

Vi har rest till Polen med rederiet Polferries flera gånger, och kan ju inte påstå att de färjeresorna är så mycket mer än en transport. Det kunde alltså bara bli bättre med TT-Line tänkte vi, men nja, så var det väl inte riktigt.

Krakowresor

Färjorna går 35 gånger i veckan mellan Ystad och Swinoujscie och tar ca 6 timmar. Man lägger till på den östra ön Wolin och vill man till själva centrum och där allt händer så åker man till den västra ön Usedom. Det är billigt i Polen och många gör en shoppingresa över en weekend och det finns massor av hotell och en hel del sevärdheter.

Härlig resa till Swinoujscie
Från Trelleborg i Skåne till Swinoujscie i Polen

Färjan gick vid 16:30 och vi kollade direkt in restaurangutbudet. Det visade sig finnas EN restaurang och denna serverade en ganska ospännande buffé på plastbrickor. Inte så upphetsande, men vi bespetsade oss ändå på mat och öl lite senare. Döm om vår förvåning när vi kom ner till restaurangen vid 18:30 och all mat var bortplockad! Det enda som fanns att ”välja” på var en färdigpackad macka.

Eftersom vi blev irriterade kollade vi om det fanns några skyltar med information om öppettiderna, men det gjorde det inte. Vi köpte lite jordnötter och hängde på hytten medan vi muttrade över att båtens utlovade Internet knappt fungerade (och att det inte gick att köpa mer surftid eftersom serviecedesken var obemannad).

Döm om vår förvåning (gång nummer två!) när det vid 22-tiden utropades att ”nu öppnar buffén igen”. Nu? Nu skulle vi ju lägga till om en timme … Och nej, nu var vi inte sugna på någon buffé längre.

Sandwich, öl och kaffe
Vår midsommarmiddag på TT-Line Trelleborg – Swinoujscie

Camping Relax

Vi ställde in GPS:en på Camping Relax, som ligger i Swinoujscie, men på andra sidan det vatten som rinner genom staden. Det tog oss ungefär 40 minuter att åka hit från färjeläget (inklusive en kort färjeöverfart) och vi höll nästan på att köra på  två söta rävungar på vägen, men som tur var hann vi bromsa och de irrade förskrämt åt varsitt håll.

Relax camping är ganska enkel, men det är grönt och lummigt, och läget är så bra det kan bli. På kort promenadavstånd ligger en fantastisk sandstrand som är 5 m lång och upp till 100 meter bred, ett semsterstråk fyllt av restauranger och barer, fiskrökerier som det finns mycket av längst Polens kust samt ett centrum med många butiker.

Camping Relax
På camping Relax väljer man en plats på det stora gröna området – elstolpar finns här och där

Fantastisk strand

Staden Swinoujscie överraskade oss positivt på alla sätt. Den långa och breda sandstranden är fylld av mjuk vit sand och här finns gott om strandbarer samt båtar och traditionella strandstolar att hyra.

Strax ovanför stranden löper flera fina promenadvägar med små utsiktsplatser där man kan slå sig ner och njuta av utsikten över havet. Blir man hungrig finns det gott om ställen som serverar något att äta – inte minst finns det gott om små fiskrökerier. Semesterstaden och hamnstaden är från början en kurort med spa.

Härlig strand
Rökt fisk
Lite rökt fisk på vägen upp från stranden?

Härlig semester i Swinoujscie i Polen

I Swinoujscie finns gott om stora och vackra hus med tinnar och torn. Vackra promenadstråk, alléer av gröna träd och små fontäner bidrar till en känsla av semesterlyx. Här finns också gator som är fyllda av krogar och uteserveringar. När vi kom fram vid 12-tiden på midsommarnatten var stämningen hög och gatorna var fulla av musik och ungdomar.

För egen del har vi ett tight schema (inte så strikt planerat kanske – men vi har massor av planer på saker vi vill hinna se i Polen och Tjeckien under våra tre veckor). Vi har förstås redan rullat vidare … och du får snart veta vart!

Vackert hus i Swinojscie-Polen
Ett (av många) vackra hus vid rivieran i Swinoujscie i Polen

Mer att se och göra i Swinoujscie i Polen

Uppdatering: Vi har återvänt till Swinoujscie flera gånger och nedan hittar du våra bästa tips på vad du kan se och uppleva där. I närheten kan du också besöka den spännande hamnstaden Szczecin. Nedan hittar du ännu fler tips på saker att uppleva runt om i Polen.

Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev