Annons

Nu kan du vinna en resa för två till härliga Wroclaw i Polen! Denna underbara stad bjuder på vackra byggnader, mysiga uteserveringar och massor av intressanta sevärdheter. Allt du behöver göra är att svara på fyra frågor!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tävla – och vinn en resa till Wroclaw

Vi är väldigt glada att kunna presentera denna tävling, som arrangeras av Polska Statens Turistbyrå, i samarbete med oss. De har satt ihop ett fantastiskt fint paket till vinnaren, med en resa för två personer till Wroclaw. Att det är just Wroclaw som resan går till känns extra roligt, för detta är en stad som vi verkligen älskade. Missa inte att tävla! Du behöver bara svara på fyra frågor: TÄVLA HÄR!

Krakowresor

Detta ingår i vinsten

  • Flygresa Stockholm – Wroclaw t/r för två personer.
  • Två nätter på ART Hotel för två personer, inklusive frukost.
  • Middag för två på restaurang Piwnica Świdnicka, i de gotiska källarna under Wrocławs rådhus.
  • Guidad tur med Wrocmania (värdecheck för 2 personer). Okonventionella turer med mycket mer än sevärdheter!
  • Besök i miniatyrvärlden Kolejkowo (värdecheck för 2 personer), en miniatyrvärld som återger livet i Nedre Schlesien.
  • Besök i Folkets Hall (Hala Stulecia) (värdecheck för 2 personer), ett arkitektoniskt mästerverk på Unescos världsarvslista.
  • Kajakpaddling vid Odra centrum (värdecheck för 2 personer, två timmar), på floden Oder i centrala Wroclaw.

Tävlingen pågår till och med 21 maj 2024. Vinnaren kontaktas via e-post.

Wroclaw – en fantastisk stad!

Wroclaw är en helt fantastiskt vacker och härlig stad, fylld av färggranna hus och livliga uteserveringar. Vi var här i september för några år sedan, och det är ett besök vi inte glömmer. Förutom att vi njöt på uteserveringarna i septembersolen så paddlade vi också kajak genom staden! Här kan du läsa om våra upplevelser i Wroclaw:

Helena på uteservering i Wroclaw för några år sedan
Paddla kanot i Wroclaw
Med kajak genom staden Wroclaw

Tio höjdpunkter i Wroclaw

Det finns mycket att se och uppleva i Wroclaw. Här är tio höjdpunkter att välja och vraka bland:

1. Stora torget

Stora torget i Gamla stan i Wroclaw, Rynek, kan sägas utgöra hjärtat i staden. Här står de vackra byggnaderna tätt, och det är också gott om restauranger, pubar och caféer.

2. Wroclaws dvärgar

När man är i Wroclaw går det inte att missa stadens små statyer, i form av dvärgar, som du hittar precis överallt. Ingen vet hur många det finns, men det är minst 300 och kanske över 400. Ge dig gärna ut på jakt!

3. Four Denominations District

Four Denominations District ligger i centrala Wroclaw och bjuder på en unik atmosfär. Här samsas religiösa byggnader från olika kristna inriktningar med en synagoga, samt restauranger och caféer.

4. Ostrów Tumski

Ostrów Tumski är en trevlig stadsdel som ligger omgiven av floden Oder. Här finns gott om imponerande arkitektur och byggnader såsom den mäktiga gotiska St. John Baptist Cathedral.

5. Folkets Hall / Hundraårshallen

Folkets Hall eller Hundraårshallen – Centennial Hall – erkändes som en av de största arkitektoniska bedrifterna under 1900-talet, och är upptagen på Unescos världsarvslista. Den stora hallen rymmer upp till 10 000 människor.

6. Park Szczytnicki

Park Szczytnicki är en stor och grön park med en lång historia. Parken bjuder på härliga promenadstigar, färggranna planteringar och fina områden med vatten och broar.

7. Vattenmuseet Hydropolis

Hydropolis är ett interaktivt centrum för kunskap om vatten. Här kan man lära sig om teorier om vattnets ursprung i universum och fascineras av undervattensvärlden. En multimediaattraktion för alla åldrar!

8. Afrykarium

Wrocław Afrykarium är ett zoo och akvarium som helt fokuserar på den afrikanska faunan. Här kan du uppleva utvalda ekosystem på den afrikanska kontinenten, inklusive Röda havet med dess korallrev.

9. Floden Oder

Floden Oder flyter rakt igenom Wroclaw och ger staden en härlig atmosfär. Man kan göra olika båtturer på floden, eller kanske paddla kajak. Sommartid finns också många uteserveringar längs med floden.

10. Linbanan Polinka

Varför inte ta sig över floden Oder med linbanan Polinka? Resan över vattnet är 380 meter och varar 2-2,5 minut. Varje vagn tar 15 passagerare och nästan 370 personer färdas här varje timme.

Nu har du chansen att vinna en resa till denna härliga stad! TÄVLA HÄR!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev