Meny Stäng

Sommarsemester i Polen – våra bästa tips

Annons

Igår kom vi hem från en veckas sommarsemester i Polen. Vi har haft en väldigt skön och avkopplande vecka tillsammans med våra vänner. Här kommer några bilder som vi inte hunnit visa, samt lite tips till dig som också skulle vilja sommarsemestra i Polen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bra avslutning på vår semester

Vi har alltså tillbringat en vecka i Polen tillsammans med våra vänner Lennart och Beata, som har en semesterlägenhet där. Du minns kanske att det blev lite onödigt dramatiskt när Peter och Lennart skulle ut och segla katamaran? Som tur är fick de revansch!

Krakowresor

Vi köpte nya fästanordningar till masten i Gdynia och när masten var monterad gav de sig av på nytt. Den här gången blåste det ganska bra och och de fick rejäl fart under en lyckad katamarantur!

Segla katamaran
Peter och Lennart under en ny (lyckad!) katamarantur

Vi hann också med en sista, väldigt trevlig, middag tillsammans med Beatas syster och hennes lilla familj. Trots att familjen inte pratar engelska (och trots att vår polska är väääldigt begränsad) har vi trevligt varje gång vi ses, med hjälp av gester och Beatas översättningar.

Middag i Polen
Helena, Lennart, Beata och Beatas systers familj vår sista kväll i Polen

Varför sommarsemester i Polen?

Den här gången hälsade vi på våra vänner Lennart och Beata i Polen, men vi har också flera gånger varit här på egen hand i vår husbil. Vi tycker att den polska kusten passar fantastiskt fint för en sommarsemester. Här är fem anledningar att semestra vid den polska kusten på sommaren:

  1. Det är nära – Du kan flyga billigt med Ryanair från Skavsta till Gdansk eller så kan du ta med bilen/husbilen på färja med Polferries (från Nynäshamn eller Ystad), färja med Unity Line (från Ystad), färja med TT-Line (från Trelleborg) eller färja StenaLine (från Karlskrona).
  2. Det är billigt – Restaurangbesök kostar ofta bara hälften av vad det kostar i Sverige. Det är trevligt att gå ut och äta när det inte behöver kosta en förmögenhet
  3. Stränderna är fantastiskt fina – Sandstränderna är långa och du kan välja mellan exklusiva Sopot, landtungan Hel eller otaliga mindre ställen såsom Rewa eller Dziwnow.
  4. Det finns gott om campingar – Campingarna är prisvärda och ligger överallt längs den polska kusten, vi har skrivit om de campingar vi har besökt.
  5. Det finns mycket att se – Om du håller dig i närheten av kusten kan du till exempel se dig om i den historiskt intressanta staden Gdansk, charmiga Gdynia eller besöka borgen Malbork.

Finns det någon anledning att inte sommarsemestra i Polen då? Ja, det skulle väl kanske vara vädret i så fall. Om man har tur är det fantastiskt fint och varmt på sommaren, men det är lite som i Sverige – om man har otur kan det regna och bli småkallt.

Sommarsemester i Polen
Härlig sommarsemester i Polen, vid stranden i Gdynia
Dimma
En kväll kröp dimman långt ner i dalarna i Mechelinki – nästan så att det såg overkligt ut!

Mer att se och upptäcka under en sommarsemester i Polen

Har du tid och möjlighet att resa runt och upptäcka mer under din sommarsemester i Polen? Då kan vi rekommendera fantastiska städer såsom Wroclaw, Poznan och Torun. Eller varför inte upptäcka de Masuriska sjöarna eller se se visenter i Bialowiezaskogen? Nedan hittar du massor av reportage och ännu fler tips.

Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev