Meny Stäng

Sommardagar i husbåten

Annons

Vi hade ju tänkt att vi skulle hinna uppleva sommaren i husbåten. Nu har vi ju flängt runt mer än vi tänkt kanske – i Ungern, Tjeckien och Polen – men vi har ändå där emellan fått fina sommardagar i husbåten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vardagsliv i en husbåt

Under de varmaste dagarna har vi badat en del. Peter hoppar i direkt från däck och jag (som är lite mer harig) använder badstegen som vi har fäst i bryggan. En dag när Peter var i och simmade såg han att han kanske borde skrubba skrovet lite. Sedan passade han på att putsa de små fönstren som sitter längst ner också …

Tvätta husbåt
Peter skrubbar husbåtens skrov …

En annan dag testade personalen på marinan nödbryggan, som ligger under vattnet vid inloppet. Den ska kunna hissas upp vid brand är det tänkt, och måste förstås testas då och då. Inte för att det går så vidare snabbt att hissa upp den, men den fungerar i alla fall. Och en stackars abborre fastnade på vägen upp …

Nödbrygga
Peter studerar när nödbryggan hissas upp för test
Abborre
En abborre blev fast på bryggan

Serbisk grillmiddag i Stockholm

Ibland gör vi ju lite utflykter från husbåten också, och strax innan vi åkte till Polen blev vi bjudna på serbisk (!) grillmiddag hos våra nyfunna vänner Marko och Petra (som driver den fina livsstilsbloggen Pellas Inspiration). Det blev massor av goda korvar, cevapcici, grillade grönsaker och olika röror. Sååå himla gott!

Marko, som kommer från Serbien, och Petra, som varit där många gånger, berättade dessutom om skidorter och spa-anläggningar och allt möjligt intressant i Serbien, så nu är vi förstås nyfikna på att resa dit. Har du eller någon du känner varit i Serbien?

Serbisk grillmiddag
Petra, Marko och jag (Helena) är beredda att hugga in

Prenumerera på vårt nyhetsbrev