Meny Stäng

Camping Metropolis i Sopot, Polen

Vi befinner oss på Camping Metropolis i Sopot och har nu fätt sällskap av Peters bror Dennis och hans familj. Och det vill inte säga lite personer! Hela den stora amerikanska husbilen är proppfull. Dessutom följde Peters yngste son Billie med. (Han sover i vår husbil eftersom vi har fem sovplatser, men vi får bara vara fyra i bilen när vi kör …) Så nu är vi många på camping Metropolis i Sopot!

Camping Metropolis i Sopot

Camping Metropolis ligger på kort promenadavstånd till stranden. Med lite god vilja kan man också gå in till centrala Sopot, men det är en ganska lång promenad. Promenaden är i varje fall väldigt fin! Man går längs en promenadväg med strand på ena sidan och en park på andra sidan. Många promenerar här och andra tar sig fram på cykel eller bräda …

Själva campingen är helt ok, om än relativt enkel. Här står en hel del tyska husbilar, och det finns även gott om stugor. En kort promenad från campingen finns en liten mataffär, så det är enkelt att fylla på förråden. Vad vi har gjort då? Mest ägnat oss åt att umgås nu när vi fått besök!

Camping Metropolis i Sopot
Nu är vi många på camping Metropolis!

Strandväder

På eftermiddagen igår lyste solen upp och vi kunde gå ner till stranden. Det har man ju inte varit bortskämd med den här sommaren, så det var härligt! Stranden i Sopot är dessutom fantastiskt fin.

Detta är en lång, lång strand med fin mjuk sand. På vissa ställen, som till exempel runt centrala Sopot, kan det vara ganska trångt på stranden. Det blir också lite samlingar av folk precis nedanför en camping och så vidare. På sträckorna mellan dessa platser kan man finna lite mer lugn och ro, om man är ute efter det.

Strandliv i Sopot
Stranden i Sopot
Sopot stranden
Strandhäng på dagarna

Överallt längs stränderna finns små restauranger, barer och grillar där man kan beställa något litet att äta på en papptallrik: ett grillspett, en korv, en grillad fisk eller en våffla. Det är inte helt lätt att läsa menyerna och alla pratar inte engelska, men snart har vi väl lärt oss de viktigaste maträtterna …

polsk meny

Exklusiva Sopot

Igår promenerade vi till de mest centrala, och mest exklusiva, delarna av Sopot. Vid stranden tornar det majestätiska Grand Hotel upp sig och om man fortsätter uppåt i stan trängs restauranger och nattklubbar med caféer och marknader. Vi fick trängas rejält för att få plats på stranden!

Grand hotel Sopot
Grand hotel i Sopot är pampigt
Sola Sopot
På stranden nedanför Grand Hotel är det ”ganska” trångt

Inte var det lätt att hitta ett bord på en restaurang på kvällen heller. Eftersom vi är 12 (!) personer tillsammans med Dennis familj så slutade det med ett vi, trots det fantastiska vädret, fick sitta inomhus på en pizzeria …

Sneda huset Sopot
Inuti det krokiga huset finns ett litet inomhuscentrum med butiker

Bowlingkväll i Polen

Igår tog vi lite paus från stranden här i Polen. På dagen tog vi pendeltåget en station till ett shoppingcenter och gick i butiker. På kvällen blev det bowling i en hall som ligger tre minuters promenad från campingen. Tillsammans med Dennis familj blev vi 12 personer som bowlade, och vi har i alla fall lyckats fånga några av dem på bild …

Nyhetsbrev
Bowling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev