Meny Stäng

Rent vatten i husbilen, husvagnen eller båten

Båtmässan är slut och det är vi också. Nu blir det kul med lite av allt, och idag tar jag upp ett ämne som jag vill fördjupa mig i och det är vatten. Vatten har vi överallt men det är ändå en färskvara, och ibland fixar vi ändå inte det här med vatten utan bakterier, eller att vi helt enkelt inte får tag i färskt vatten. Det finns lösningar med rent vatten i husbilen, husvagnen eller båten. Häng med!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Rent vatten i Husbilen eller båten

Peter (född 1960 i augusti och är en månad yngre än mig, småbarn) som driver företaget Blue Marine watermaker har greppat problemen och gjort något smart av det. Med hjälp av en litet rör som belyser vattnet mellan vattentanken och kranen i en husbil, husvagn eller båt, så behöver vi inte vara oroliga för att dricka vattnet och vara säkra på att inte bli sjuka. Han har även större anläggningar för stugor i skärgården runt vårt avlånga land.

Rent vatten i husbil, husvagn eller båt
Den här lilla tuben klarar att hålla oss friska från bakterier

Vattenrenaren är lätt att koppla in och du kan se hur den fungerar via en app. På båt är det också utmärkt att kunna pumpa upp vatten ur sjön och den renar direkt och du kan dricka det med hälsan i behåll. Peter har affärer med militären och arbetar med  länder i Afrika, där man har ännu större problem med vatten. Smarta grejer för vad man ser som självklart för det mesta. I samarbete med Blue Marine watermaker ska vi prova det här i husbilen så fort våren kommer.

Fler resenyheter

 • Ny direktlinje 2017/2018. SAS kommer att flyga till och från den portugisiska ön Madeira på lördagar mellan den 28 oktober och 28 april. Madeira som är populärt bland skandinaver har ett behagligt klimat hela året och erbjuder en fantastisk natur.
 • Croatian Airlines direktlinje mellan Stockholm och Zagreb kommer att trafikeras tre gånger i veckan, måndagar, onsdagar och fredagar, från 19 maj till mitten av oktober. Det här är en bra resa om du frågar oss. Du kan hyra bil eller husbil i Zagreb nära flygplatsen och köra två timmar till Istrien, bila ner mot split och se nationalparker,  se den idylliska staden Zagreb innan du flyger hem. Stadsliv, strandliv, natur, sevärdheter, ja allt i ett. Rekommenderas!
 • eBeach.se har nya undersökningar och nu handlar det om träning på semestern. Vi tränar som aldrig förr och drygt var fjärde resenär tränar på sin resa.
Husbil i Istrien
Husbil i Istrien

Topp 10 – Det tränar svenskarna helst på semestern

 • Promenad/vandring 53 %
 • Simning 40 %
 • Vattengympa 22 %
 • Löpning 16 %
 • Gym 16 %
 • Cykling 14 %
 • Yoga 12 %
 • Beachvolleyboll 10 %
 • Styrketräning 9 %
 • Aerobics 5 %
Vandring

Prenumerera på vårt nyhetsbrev