Meny Stäng

Seglingskurser för ungdomar och vuxna

Under några dagar har vi berättat om den häftiga seglingen som vi upplevde i helgen, med segelfartyget Gratia. Är kanske du också, eller någon i din familj eller bekantskapskrets, sugen på att prova på segling? Det finns något för alla som är sugna på att komma ut på sjön. Idag berättar vi lite mer om seglingskurser för ungdomar och vuxna!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Seglingskurser för Ungdomar och vuxna

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola anordnar framför allt segelkurser för ungdomar 13-18 år. Kurserna sker ombord på något av stiftelsens fartyg (Gratia, Gratitude eller Atlantica) och innebär att man är ute till sjöss under en eller flera veckor.

Man blir förstås ett sammansvetsat gäng under en sådan här segling! Man får lära sig massor och man måste jobba ihop som ett team. Sedan blir det förstås också mycket häng och trevliga stunder tillsammans.

Segling teori
Teorikurs på däck (på vår ”vuxenkurs”)
Seglare
Allt arbete på båten kräver samarbete!

Seglingar för vuxna

Det finns också flera olika seglingar för vuxna att välja på. Det finns bland annat segelturer för unga vuxna, äventyrssegling i Skottland, kortseglingar och dagsseglingar. Dessutom kan seglingar anordnas på beställning av företag, föreningar, skolor och privatpersoner. Läs gärna mer på Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskolas hemsida.

Segla teamwork
Team work!
Seglingskurser för ungdomar och vuxna
Glada stunder på däck
Seglingsskola besättning
Gemenskap

Film från vår segling

Peter har satt ihop en film från segelturen som vi var med på, fredag till söndag. Klicka gärna upp den så att du ser den i storbild och glöm inte att sätta på ljudet på datorn innan du tittar! (Det är lite flimmer på slutet – vi ska försöka ladda upp en ny version när vi hinner.)

Ideellt arbete

Vi vill rikta ett stort och varmt tack till hela befälsgruppen på Gratia, och till alla andra i Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola. Alla dessa, mestadels unga, människor arbetar helt ideellt som befälhavare, styrmän, instruktörer och kockar. Dessutom tar de hand om fartygen året om. Allt på grund av kärlek till seglingen och till fartygen. Coolt, eller hur!?

Befäl
Några av alla coola och engagerade befäl på Gratia

Segling – inte bara för ”de rika”

Vi pratade med några andra deltagare på helgens segelkurs, som var föräldrar till seglande ungdomar, och som gärna ville förmedla att segling inte längre är bara för ”de rika”. De menade att segling blivit billigare jämfört med förr, och att det finns många möjligheter för den som vill prova på.

Vi kan i första hand rekommendera segling med de coola fartyget Gratia, Grattude och Atlantica, men det kan vara bra att veta att det också finns andra alternativ. Bland annat finns seglingskollon och ”integrationssegling”,  alltså segling som riktar sig till människor som är nya i Sverige.

Segling i solnedgång
Segling i solnedgång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev