Meny Stäng

Bästa väskorna för resan

Annons

Vilka är de bästa väskorna för resan egentligen? Vi har äntligen kommit fram till vad som är smart för oss! Vi har fyra väskor var som vi kombinerar på olika sätt på varje resa – en resväska, en kabinväska, en ryggsäck och en handväska/axelremsväska. Idag berättar vi vad vi tycker är viktigast med en väska för att den ska passa för resan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kombinera mera!

Efter alla år med resor har vi hittat en kombination av väskor som vi gillar. Med en resväska, en kabinväska, en ryggsäck och en handväska /axelremsväska kommer man hur långt som helst. När vi reste till Israel i slutet av december blev det till exempel resväska plus ryggsäck. När vi reste till Finland i januari blev det kabinväska plus handväska/axelremsväska.

Filippinerna packning

Hur ska en bra väska vara?

Vad som är en “bra” väska är förstås lite av en smaksak. Under åren har vi väl kommit på lite vad vi gillar – och vad vi inte gillar. Här presenterar vi några av våra funderingar kring vad som krävs för en bra väska på resan. Alla bilderna på väskor i inlägget kommer från Väskan.com där du också hittar väskorna på bilderna.

Hur är en bra … resväska?

Vi föredrar hårda resväskor, eftersom det känns som att innehållet i väskan skyddas lite bättre. Det är också bra om väskan kan låsas. Jag vet inte om det hjälper om någon verkligen vill bryta sig in i väskan, men man kanske håller “spontantjuven” borta.

Det får gärna finnas flera fack och spännband inne i väskan, så att det inte blir för rörigt. Sist men inte minst är det bra med en resväska med annorlunda färg eller ett speciellt tryck – så man enkelt känner igen den på bagagebandet. En nödlösning kan vara att hänga på en tofs eller klistra på ett märke …!

kabinväska?

Vi brukar välja kabinväska när vi reser över en helg och inte behöver så mycket packning. Ibland checkar vi faktiskt in den (det blir ju så himla trångt i planet!) men om det blir en extra avgift eller om man har bråttom är det ju praktiskt att kunna ta med sig den …! Hur ska en kabinväska vara då? För vår del får den gärna vara likadan som den stora resväskan – bara i ett mindre format.

Ryggsäck?

Vi tycker också att det är praktiskt med ryggsäck när man reser. Ofta reser vi med en resväska som vi checkar in och en ryggsäck som vi har som handbagage. I ryggsäcken packar vi dator, kamera, böcker och annat som vi vill ha inuti planet. För egen del trivs jag bäst med en stilren svart ryggsäck, som passar i alla sammanhang. Ryggsäcken får också gärna innehålla många fack – inte minst ett för datorn.

Handväska/axelremsväska?

Många gånger när vi reser använder vi våra ryggsäckar som våra enda “små” väskor, men ibland känns det mer rätt med en handväska/axelremsväska. Peter har en mörkblå axelremsväska som varit med ett tag. Jag har en svart handväska som jag trivs med, men egentligen skulle jag också vilja ha en ljusare handväska, som passar till sommarkläder. Hur ska en bra handväska för resan vara då? Många fack – så man slipper leta i en kvart efter solglasögonen, pennan, telefonen …!

Hur går det till när ni packar?

Jag (Helena) vill gärna packa i god tid och diskutera packningen med Peter. Dessvärre är detta ett samtalsämne som han tycker är supertråkigt. Hur han gör? Han slänger ner lite grejor i absolut sista sekund. Om det blir bra? Nja … Jag vet inte hur många gånger vi rest runt i 30-gradig värme medan Peter släpat på fem par alldeles för varma långbyxor som han aldrig använt.

Trots att vi är vana resenärer packar vi inte alltid rätt. Men det brukar lösa sig ändå! Hur går det till när ni packar? Hur tycker du att de bästa väskorna för resan ska vara?

Peter packar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev