Meny Stäng

Recension av Husbilsboken – för dig som är nybörjare på husbil

När vi besökte mässan Caravan Stockholm i februari fick vi ett recensionsexemplar av Husbilsboken – för dig som är nybörjare på husbil. Sedan dess har vi (som du kanske vet) haft fullt upp och boken har hamnat på en hylla, men vid en städning hemma hittade jag den på nytt. Och nu har vi alltså fått tillfälle att skriva en recension.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilsboken – för dig som är nybörjare på husbil

“Vad är gråvatten? Var övernattar man? Var får man tag i färskvatten? Hur funkar kylen?” Så skriver Sanna Ohlander och Torbjörn Lagerwall på baksidan av sin bok. Och ja, vi kan hålla med om att det finns många frågor när man är nybörjare på husbil.

Boken går kapitel för kapitel igenom sådant som man kanske undrar över som nybliven husbilsägare: övernattning, säkerhet, vatten, tömning & fyllning, el, värme & kyla, gasol, vinter, köket, teknik & internet och så vidare.

Man får många konkreta tips och råd, samtidigt som Sanna och Torbjörn skriver personligt. De delar generöst med sig av egna misstag och berättar hur de själva brukar göra, vilket jag uppskattar.

Husbil övernattning
Husbil säkerhet

Lätt att göra misstag som nybörjare på husbil

Nog är det lätt att göra misstag som ny husbilsägare/husbilshyrare! Var får man stanna och sova på natten? Hur funkar det där med gasol? Hur gör man för att toaletten inte ska lukta? Vi har själva råkat ut för att gasolen tagit slut mitt i natten och det tog flera år innan vi förstod värmesystemet till fullo. Man kan naturligtvis lära sig allt genom “trial and error”, men med hjälp av Husbilsboken kan man säkert slippa att göra alla misstagen själv.

Fyllning tömning

Håller vi med?

Håller vi med om allt som står i Husbilsboken? Vi har inte läst exakt varje rad, så vi vågar inte svara på det helt säkert, men det vi läst låter sunt, vettigt och korrekt. I kapitlet om köket tänker författarna mest på oset, medan vi tycker att den viktigaste faktorn är att maten inte kräver för mycket yta vid tillagning (kanske för att vi har en bra köksfläkt). Små skillnader som dessa visar att Sanna och Torbjörn skriver utifrån sina egna upplevelser och erfarenheter, vilket vi gillar!

Om du har haft husbil i några år behöver du kanske inte den här boken. Om du är ny eller någorlunda ny husbilsägare: japp, massor av bra och handfasta tips! Hade denna funnits när vi var nyblivna husbilsägare hade vi sluppit en rad misstag och livet hade blivit enklare. Du kan läsa mer på webbplatsen husbilsboken.se och du kan beställa den på Bokus, Adlibris eller Cdon.com.

Husbil köket

Prenumerera på vårt nyhetsbrev