Meny Stäng

Vädret i maj i Stockholm och Sverige – under det senaste decenniet

Vädret i maj i Stockholm var helt otroligt i år. Man undrade hela tiden när det skulle ta slut … men så tog det inte slut. Som svensk befinner man sig lite i chocktillstånd. Jag blev också väldigt nyfiken. Hur har vädret i maj i Stockholm och Sverige varit under det senaste decenniet egentligen? Vi har tjuvkikat bakåt i bloggarkivet!

Vädret i maj i Stockholm

Hur är vädret i maj i Stockholm? Om man ska tro detta året är det ju ett fantastiskt semesterväder här såhär års, men man får väl erkänna att det inte tillhör vanligheterna … Enligt SMHI hade vi  i år det högsta högtrycket i maj sedan 1947. Så, vilket väder minns vi själva då? Vilket väder minns du?

Maj 2009

Den 21 maj 2009 (när vi var väldigt gröna husbilsägare!) tog vi husbilen till Tättö havsbad, i Lofthammar norr om Västervik. På bilden sitter jag faktiskt ute, men naturligtvis med jacka!

Tättö havsbad

Maj 2010

I början av maj 2010 rullade vi till Gävle, och det ser inte överdrivet varmt ut på bilderna. Inte med tanke på att jag har på mig en täckjacka.

Gävle

Maj 2011

Den 14 maj 2011 tog vi oss till Skokloster camping för att njuta av våren och naturen. Det gjorde vi definitivt – men förstås med jacka på!

Skokloster

Maj 2012

Runt den 18 maj körde vi till Linköping för citycamping och för att testa Linköpings uteställen. Faktiskt riktigt varmt i luften, om man får tro bilderna.

Linköping

Maj 2013

Den 10 maj 2013 rullade vi till Trosa havsbad, som ligger strax utanför Trosa. Här smakade det bra med en värmande fisksoppa medan vi satt ute, med tjocka jackan på.

Trosa havsbad

Maj 2014

I maj 2014 bodde vi några nätter i husbilen på parkeringen i Pampas marina. Detta var strax innan vi lyfte upp husbåten på land och vi hade bland annat problem med avloppet. Den 6 maj klagade vi på bloggen över att det var 2 minusgrader, och över att gasolen tog slut mitt i natten …

Maj 2015

I maj 2015 befann vi oss utomlands hela månaden, så inga rapporter om vädret i Stockholm …

Maj 2016

Den 5 maj 2016 var det dags för årets första middag på däck. Jämför med två år tidigare, då det vid samma tidpunkt var minusgrader. Vilken skillnad!

Middag på däck

Maj 2017

När vi i början av maj seglade i Stockholms skärgård med skolfartyget Gratia, då var det minsann bra kallt! Lite senare samma månad drack vi bubbel och åt räkmackor på däck i behaglig sommarhetta.

Helena och Peter
Pampas Solna

Maj 2018

Vilken värme! I år var det inte bara varmt emellanåt under maj, utan det var verkligen varmt hela tiden. Helt fantastiskt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev