Meny Stäng

Vi testar e-Boks – en digital brevlåda för myndighetspost

I samarbete med e-Boks

I många, många år har vi gnällt om hur krångligt det är att ta hand om posten när man är ute på långresa. När vi fick en förfrågan om att testa en digital brevlåda för myndighetspost, ja då var vi alltså snabba med att hänga på! Nu är det dags för oss att testa den digitala brevlådan e-Boks.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Detta har vi saknat!

Utan att egentligen veta vad det är vi saknat, så har vi länge saknat en digital brevlåda. Värst var det under vår 1 år långa resa runt Europa. Då var vi tvungna att be våra hyresgäster skicka vår post till Peters son, som sedan fick öppna breven och försöka mejla innehållet till oss. Verkligen inte en smidig lösning. Innan dess har vi också haft problem, när vi försökt ordna saker genom att betala saker i förväg, men inte lyckats. En digital brevlåda måste vara sååå mycket smartare.

Tänk om vi kunnat få myndighetsposten direkt till våra mobiler under långresan!

Digital brevlåda för myndighetspost

Till den digitala brevlådan e-Boks kommer post från myndigheter och kommuner, som till exempel Bolagsverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket, Trafikverket, Transportstyrelsen och en massa andra. Dessutom kan man välja att få post från de privata avsändare som man önskar, som till exempel banker eller arbetsgivare. Man bockar helt enkelt av från en lista, eller gör en enkel sökning.

e-Boks

Vad kan man använda e-Boks till?

Vi är helt nya på detta med digital brevlåda och e-Boks så vi har inte full koll ännu, men vi har i alla fall förstått att man kan göra följande saker:

  • Få post från myndigheter och kommuner digitalt
  • Få post från andra utvalda avsändare digitalt (till exempel banker eller arbetsgivare)
  • Svara direkt på post från myndigheter och andra avsändare
  • Signera dokument och avtal digitalt
  • Ladda upp viktiga dokument, såsom pass och körkort, så att man alltid har tillgång till dem på ett säkert ställe
  • Samla digitala kvitton från kortbetalningar genom att ansluta till “Storebox”
  • Skapa mappar med flera nivåer för struktur

Eftersom registreringen på e-Boks hänger ihop med personnumret behöver man heller inte oroa sig för att mejlen slutar komma för att man flyttar eller byter mejladress.

Myndighetspost i mobilen
All myndighetspost direkt i mobilen!

Hur funkar det att använda e-Boks?

Några av de saker som verkar bra med e-Boks är att det är gratis, utan reklam och bra för miljön. Vill du också testa e-Boks? Då registrerar du dig enkelt på e-Boks på nätet. Du kan också ladda ner den app som heter e-Boks.se. Det enda du behöver är mobilt bank-ID för att identifiera dig.

Digital brevlåda för myndighetspost

Nu testar vi e-Boks!

Vi gillar idén med e-Boks, men nu är det förstås upp till bevis! Vi planerar att resa med husbilen i Europa under två månader i sommar, och då hoppas vi kunna ha användning av den här tjänsten. Vi återkommer med rapport när vi hunnit testa. Hur gör du när du reser? Får du posten till en digital brevlåda eller har du någon annan lösning?

Översta bilden i inlägget kommer från Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev