Meny Stäng

Att sköta myndighetspost digitalt – från en camping i Österrike

I samarbete med e-Boks

Innan vi reste iväg på vår två månader långa husbilsresa genom Europa berättade vi att vi planerade att testa e-Boks, som är en digital brevlåda för myndighetspost. Nu har vi kommit fram till en camping i Österrike där vi planerar att stanna några dagar extra, för att ta hand om praktiska saker. Så vad passar bättre än att utvärdera den digitala brevlådan nu?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tjeckien – Tyskland – Österrike

Nu har vi lämnat Tjeckien och rullat in på en camping i Österrike, närmare bestämt i Salzburg. Efter besöket i Marianske Lazne stannade vi en natt på en ställplats i Vohenstrauss i Tyskland, och sedan rullade vi hela vägen till Panorama camping i Salzburg. Sammanlagt tog resan ungefär 4,5 timme, i lugnt tempo.

Till Salzburg
Vohenstrauss
Ställplatsen i Vohenstrauss – gratis att stå eller 10 euro/dygnet om man vill ha service

Fin camping i Österrike

Vi står gärna på ställplatser, men nu har vi valt att ta in på en camping. När man är ute och reser länge är det ibland skönt att ha lite bättre service, i form av el, WiFi, fräscha duschar och tvättmaskiner. Det tycker i varje fall vi. Camping Panorama i Salzburg bjuder på allt detta, samt dessutom på en restaurang och en vacker vy över staden och bergen bakom.

Panorama camping
Campinghuset och restaurangen på camping Panorama

Campingen verkar populär och här är fullt av tyskar, fransmän, holländare, engelsmän, portugiser, italienare, danskar, svenskar och andra. Vi kan inte låta bli att slås av skillnaden från västra Tjeckien, där vi nästan bara mötte tjecker och tyskar (och någon enstaka holländare) på campingarna. Varför är det så? Att man kommer hit till Salzburg förstår vi verkligen, men vågar man inte resa till fina (och prisvärda!) Tjeckien?

Salzburg utsikt från camping
Utsikt från camping Panorama i Salzburg

Det känns perfekt för oss att stanna här några dagar extra. Vi kan använda campingens fina duschar, vi kan tvätta kläder om vi vill och vi kan avlasta vårt eget internet (som vi använder hårt) genom att betala för WiFi. Vi planerar också att använda tiden för annat praktiskt som förstås måste fixas även när man är på resande fot: post, räkningar, fakturor etc.

Panorama camping duschar
Fräscha servicehus

e-Boks – hur har det fungerat?

Vi anmälde oss till e-Boks för drygt en månad sedan, och den stora fördelen med att använda en digital brevlåda för myndighetspost är förstås att vi får posten även när vi är på resande fot. Vi har inte hunnit få så många myndighetsbrev ännu (kanske för att det är sommar), men vi har bland annat fått beslut om fastighetstaxering (för vår husbåt!) från Skatteverket, samt meddelande från vår bank.

Camping Panorama Salzburg
Det blir enklare och enklare att leva som ”digital nomad”

Hittills måste vi säga att brevlådan fungerat bra. Det känns tryggt att veta att vi inte missar någon viktig myndighetspost när vi är ute och reser. När vi får post i den digitala brevlådan får vi ett mejl, så att vi direkt ser att vi fått post. Vi har sedan tillgång till alla tidigare myndighetsbrev och slipper leta fram dem i pärmar och lådor hemma.

Österrike berg
Vi kan sköta myndighetsposten – med utsikt över de österrikiska bergen!

Vi kommer fortsätta med e-Boks, inte minst eftersom det är gratis och bra för miljön genom att man minskar pappershanteringen. Om du också vill testa kan du registrera dig på e-Boks på nätet. Du kan också ladda ner den app som heter e-Boks.se. Det enda du behöver är mobilt bank-ID för att identifiera dig.

Digital brevlåda

Snart ska vi se mer av Salzburg

Så fort vi fått lite ordning på vår tillvaro ska vi se till att se mer av Salzburg! Vi har redan varit inne i stan och bekantat oss lite med den. Det vi kan säga hittills är att detta är en vacker stad, som ligger dramatiskt med de höga bergen i bakgrunden. Väldigt mycket verkar handla om Mozart här, och det är nästan så att man hör den klassiska musiken i öronen när man går på gatorna.

Freedomtravel i Salzburg
På plats i Salzburg
Salzburger Pfandl
Peter hugger in på en rejäl lunch: Salzburger Pfandl

Vad ska vi hitta på i Salzburg då? Vi planerar att kolla in stan och shoppingen, och vi ska också gå på en ”Mozart Candle Light Dinner”. Dessutom planerar vi att ta linbana upp till ett högt berg! Har du kanske varit i Salzburg och har några fler tips åt oss?

Salzburg Österrike
Snart ska vi se mer av Salzburg!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev