Meny Stäng

Säkerhet på bloggen, andungar och ny mössa

Annons

Då var det fredag igen, och dags att fundera över vad som varit bäst under veckan. Det helt klart bästa för vår del var att Peter kom hem i torsdags kväll, från ön där han jobbat i nästan två veckor. Härligt! Andra bra saker är att vi äntligen fått till bättre säkerhet på bloggen, att andungarna i marinan är så söta att man vill adoptera dem och att vi fått en ny … mössa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det här med säkerhet på bloggen

Om du försökte kika in på bloggen i onsdags märkte du med stor sannolikhet att vi hade problem. Bloggen stängdes ner tidigt på morgonen, och kunde inte startas upp förrän på kvällen. Anledning? Vi hade fått in skadlig programvara via attacker utifrån. Otäckt! Av säkerhetsskäl stängde webbhotellet ner bloggen tills vi löst problemet. Som tur var hade vår duktiga webbutvecklare tid samma dag. Fantastiskt! Stort TACK till honom!

För att skydda oss mot framtida attacker har vi installerat ett säkerhetstillägg, lagt till en reCAPTCHA för kommentarer samt flyttat bloggen till https, vilket är en säker version av http. Vi hoppas att detta ska hålla bloggen säker framöver, och att det fortfarande ska kännas enkelt att kommentera!

reCAPTCHA för säkerhet på bloggen

Änder och andungar

Att vara ensam hemma hela veckan har varit lite trist, men man kan inte annat än att bli glad när man ser andfamiljen vi har i marinan just nu.

Andungar
Andfamilj

Om jag hade velat hade jag nog inte behövt vara ensam hemma heller. En andhona var väldigt intresserad av att hälsa på lite tidigare i veckan.

and
andhona

Ny mössa

Sist men inte minst måste vi ju berätta att vi fått en ny mössa! Nu är det kanske inte helt rätt årstid för en mössa, men vem bryr sig om det när det står “FREEDOM” på den? Camilla, som driver bloggen Aktiva dagar & viktiga pauser städade skåpen hemma och hittade en mössa som hon tyckte skulle passa bättre till … oss. Stort TACK Camilla!

Vad har varit bäst under din vecka?

Freedommössa

Missade du förra Happy Friday? Läs Sommarväder, båtliv och (nästan för) ljust och varmt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev