Meny Stäng

Sommarväder, båtliv och (nästan för) ljust och varmt

Annons

Den här veckan är jag ovanligt glad att det är fredag! Det är helt fantastiskt sommarväder ute, så man har all anledning att glädjas. Samtidigt har jag varit hysteriskt trött hela veckan. Härligt att det äntligen är fredag alltså. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sommarväder och båtliv

Jag älskar verkligen att bo i husbåt när sommaren kommer. Fritidsbåtar av alla sorter och storlekar pinnar ut och in genom inloppet på Pampas marina, uteserveringen på restaurang K4 är full av människor som sippar vitt vin i solen och barnen hoppar i vattnet från bryggorna. Ja, det gjorde de faktiskt igår!

Denna maj måste ju gå till mannaminne som extraordinär, och man kan ju inte annat än att njuta av detta fantastiska sommarväder. Samtidigt har jag varit oerhört trött denna vecka, och därför är det extra skönt att det är fredag!

Utsikt över båtar i marinan, från däcket på vår husbåt
Utsikt åt andra hållet, mot Hornsbergs strand

Ljust och varmt när man ska sova …

Jag har haft en del huvudvärk i veckan, vilket kanske förklarar att jag är så trött. Och så har jag svårt att sova när det är varmt och ljust …  Ja, jag vet, man ska inte klaga på värmen och ljuset, men jag tycker att det är supersvårt att sova.

Till slut har jag i alla fall kommit på att jag kan använda luftvärmepumpen för att kyla luften på natten om jag vill (den använder vi ju annars oftast för det omvända ändamålet). Och det gäller att passa på nu när Peter är och bygger hus på ön. Han vill nämligen ha det varmt när han ska sova, så när han kommer hem får vi kompromissa. Sovtemperatur – det är nog den enda sak vi brukar tycka olika om! Hur vill du ha det när du ska sova? Ljust eller mörkt? Varmt eller kallt?

Ljust och fint (större delen av dygnet just nu)

Studentfirande och öliv

Bäst denna vecka? Ja, det blir väl en repris från förra veckan. Vädret! Nu är det riktigt skönt att det är fredag. I eftermiddag ska jag fira min brorson som tar studenten. Härligt! Sedan är det äntligen dags att åka ut till Ringsö och träffa Peter igen efter några dagar ifrån varandra. Happy Friday!

Pampas marina sett från promenadvägen under E4:an

Missade du förra Happy Friday? Läs Sommarvärme och nya jobb

Prenumerera på vårt nyhetsbrev